Lyt til artiklen:

Fremtidens landbrugsteknologi belønnes med prisoverrækkelse

00:00
Hastighed: ???x
06:12

DLG (German Agricultural Society) har forud for Agritechnica 2022, offentliggjort de nominerede til en ny pris: DLG-Agrifuture Concept Winner, en pris for banebrydende resultater og visioner for fremtiden inden for landbrugsteknologi.

Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med denne pris understreger DLG sit mål om at præsentere ikke kun produkter, der er tilgængelige på markedet i dag, men også banebrydende ideer, der leder vejen til fremtidig global afgrødeproduktion. Den nye pris fokuserer på de tekniske muligheder i de næste 5 til 10 år og udforsker de realistiske muligheder for implementering.

Der er 10 nominerede til den nye pris, hvoraf fem koncepter vil blive udvalgt i anden runde af en jury bestående af ​​uafhængige internationale eksperter udpeget af DLG.

Prisoverrækkelsen finder sted online i Agritechnicas digitale program den 15. februar 2022.

DLG's udvælgelseskriterier for prisen omfatter kriterier som konceptets innovative karakter og praktiske relevans, dets overførbarhed til andre landbrugsregioner, en realistisk chance for implementering og overholdelse af FN's mål for bæredygtig udvikling.

Afhængigt af anvendeligheden af ​​konceptet eller teknologien indgår yderligere punkter som klima- og jordbundsbeskyttelse, bevarelse af vand- og næringsressourcer og biodiversitet, samt aspekter af plantebeskyttelse og arbejdsledelse i evalueringen som yderligere kriterier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nominerede:

Automatisk frugtplukker - Kubota.

Den automatiske frugtplukker bruger en kombination af kablede droner og tilsvarende løsninger til logistik. Frugtplukkeren rækker ud efter stort set alle frugter, og høster uden at støde frugten, imens dronerne sørger for sortering. Frugtplukkeren kan anvendes både som simpel navigering med manuel betjening, til fuldt automatisk.

Fordele: Mindre madspild og udbyttestigning på 20 procent.

rich-media-3
Pressefoto: DLG.

Bosch Off-road overvågningssystem - Bosch.

I Bosch off-road overvågningssystemet, samles de data der genereres af forskellige kameraer, radar- og ultralydssensorer, på et centralt display. Videobilledet tilføjes en overlejring af objekter, der er registreret af radar- og ultralydssensorer, og disse objekter fremhæves således visuelt.

rich-media-4
Pressefoto: DLG.

Fælles dækningskort for trådløs kommunikation i marken - AEF.

For maskine-til-maskine kommunikation, som er både producentuafhængig og direkte trådløs, skal udfordringerne med radiostandarder, transportlagsprotokoller og sikre kommunikationsmetoder løses. På den baggrund kan flere maskiner arbejde sammen i én mark ved at udveksle styrelinjer og markgrænser.

rich-media-5
Pressefoto: DLG.

Connected Protein - New Holland.

Connect Protein-konceptet tilbyder alle parter langs værdikæden fra producenter til forhandlere og købere, fuld gennemsigtighed gennem hele afgrødernes vækstcyklus. Til dette formål indsamles de agronomiske data fra alle de forskellige dyrkningstrin centralt. Efter høsten kan der laves en komplet udbytte- og kvalitetsrapport, der dækker hele dyrkningscyklussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-7
Pressefoto: DLG.

Controlled Row Farming - Amazone, Agravis og Schmotzer.

Konceptet "Controlled Row Farming" er en ny agerbrugsmetode til landbruget, hvor hvert afgrødedyrkningstrin udføres i forhold til en fast række, hvilket tilbyder udbytteoptimering på trods af lavere brug af gødning og pesticider. Ved at dyrke afgrøder i en fast og ensartet rækkeafstand på 50 cm (korn i dobbeltrækker) og inkludere en rækkeforskydning på 25 cm ved sædskifte, opnås både udbytteoptimering og maksimal effektivitet af bedriftens input.

rich-media-8
Pressefoto: DLG.

H2-Agrar projekt - Fendt Agco.

H2-Agrar-projektet har til formål at identificere potentialet og perspektiverne for brintforbrug i landbruget. Innovative løsninger er undervejs og viser ikke kun, at decentraliseret brintproduktion og -anvendelse i landbruget kan være økonomisk succesfuld, men også hvordan brintdrevet landbrug med en tilsvarende brintinfrastruktur kan integreres i et samlet system af brintforsyning.

rich-media-9
Pressefoto: DLG.

Hybrid transmission koncept - CNH Steyr.

Steyrs hybrid-transmission koncept er baseret på en hybrid-elektrisk transmission, og er designet til moderne højtydende traktorer. Målet med udviklingen er at øge traktorens effekttæthed, med en parallel og seriel hybridarkitektur koblet til den eksisterende dobbeltkoblingstransmission.

rich-media-10
Pressefoto: DLG.

Automatisk afdrift-håndtering - Bayer.

Det automatiske afdrifts-håndterings koncept er baseret på aflæsning af information om sprøjteafdriftstendensen og bufferzoner, samt afstandskontrol vist på etiketterne på pesticider. Når pesticidet hældes i sprøjten, oversættes den gemte information til et applikationskort. Samtidig registreres vindretning og hastighed i marken i realtid. Om nødvendigt aktiveres afdriftsreducerende sprøjtedyser, og bufferzoner og afstandskontrol opretholdes, alt sammen automatisk. Systemet registrerer og gemmer alle aktiviteter inklusive vejrinformation.

rich-media-11
Pressefoto: DLG.

Landbrugsprocesautomatisering, Fendt Agco.

Projektet er en intelligent automatisering af traktor-/dyrkningssystemer med selvoptimeringsevner, baseret på en maskinlæringstilgang udledt af data i marken. Ved at bruge denne tilgang kan kravene til den agronomiske kvalitet af arbejdet opfyldes, uafhængigt af operatørens dygtighed. Samtidig øges effektiviteten, hvilket betyder, at brændstofforbrug og emissioner reduceres, ydeevnen øges, og mere areal kan dyrkes på kortere tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-13
Pressefoto: DLG.

Spot landbrug - Teknisk universitet, Johann Heinrich von Thünen institut og Julius Kühn institut.

"Spot Farming"-konceptet sætter leve- og vækstbetingelserne for individuelle kulturplanter på niveau med planten, marken og det omkringliggende landskab i centrum gennem landmandens dybdegående observation. På den baggrund forsøges optimering på fire punkter: At udvælge optimale afgrøder eller sorter til de respektive lokalitetsforhold, at forbedre rummelig og tidsmæssig forvaltningspraksis, at øge effektiviteten af ​​agrokemikalier og at styrke funktionelle strukturer i landbrugslandskabet.

rich-media-14
Pressefoto: DLG.