Abonnementsartikel

Landbrugskommissær Mariann Fischer Boel og anerkendte fagfolk taler om fremtiden for GMO i dansk landbrug hos LandboNord i Brønderslev

Landbrugskommissær Mariann Fischer Boel vil på en konference på Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev redegøre for perspektiver og stopklodser for genteknologien i europæisk landbrug, mens GMO-udviklingen stormer frem i både USA, Kina og Sydamerika.

De mange spørgsmål om GMO, genmodificerede organismer, tårner sig op, men på konferencen, der afholdes mandag 24. november 2008 vil der blive mulighed for at få svar på nogle af spørgsmålene.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På konferencen, der arrangeres af LandboNord , Dansk Svineproduktion og BiotekCenter.dkvil professor Birger Lindberg Møller, Københavns Universitet, fortælle seneste nyt fra forskningens verden.

Seniorrådgiver Henning Otte Hansen, Fødevareøkonomisk Institut på Københavns Universitet, vil redegøre for de økonomiske realiteter i GMO-spørgsmålet, og formanden for Dansk Svineproduktion, Lindhardt Nielsen belyser, hvorfor biotek-afgrøder er vigtige for dansk svineproduktion.

I månederne forud for konferencen har LandboNord udskrevet en konkurrence blandt nordjyske gymnasieelever med biologi i 3. G, hvor de skal redegøre for muligheder og betænkeligheder ved anvendelsen af GMO-afgrøder i moderne fødevareproduktion.

Vinderen bliver præsenteret på konferencen og får præmien på 25.000 kr. overrakt af Mariann Fischer Boel.

Konferencen henvender sig både til landmænd, rådgivere og øvrige branchefolk. Desuden vil forbrugere med interesse for genteknologi og fødevarer være velkomne.