Lyt til artiklen:

Anders Levring genvalgt som formand til Viking Danmark

00:00
Hastighed: ???x
02:10

VikingDanmarks knap 5.000 medlemmer har talt. Der har således været valg til VikingDanmarks bestyrelse, og det har resulteret i, at nye kræfter er kommet til. Ind i bestyrelsen træder Asger Ladefoged, Michael Jensen, Rick van Heesch og Søren Mortensen. Asger Ladefoged er desuden blevet valgt som næstformand, skriver VikingDanmark i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen konstituerede sig i fredags, og her blev det også besluttet, at Anders Levring skal fortsætte som formand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg takker for den tillid, som både medlemmerne og bestyrelsen viser mig. VikingDanmark er inde i en spændende udvikling og jeg er taknemmelig for, at jeg får mulighed for fortsat at være en del af denne proces, siger Anders Levring.

Viking er blandt andet i gang med at realisere sin strategi frem mod 2025, hvor kerneområderne er avlsfremgang og insemineringsservice, men hvor også nye områder fylder. Bæredygtighed er således en ledestjerne. Hertil kommer, at RYK og VikingDanmark flytter under samme tag i begyndelsen af det nye år.

- Der sker rigtig mange ting i VikingDanmark lige nu. Alt sammen med kvægbrugeren i centrum. VikingDanmark er medlemmernes forening og uanset, hvilke skridt vi tager, er det med kvægbrugerens interesse for øje. Det er vigtigt at understrege, slår bestyrelsesformanden fast.

57-årige Anders Levring har været bestyrelsesformand for VikingDanmark de seneste to år, og han har i alt 20 års erfaring med organisationsarbejde. Han bor ved Fjellerup, hvor han driver en ejendom med 480 Jersey og Holstein-køer.

Asger Ladefoged er 43 år og bor ved Hobro, hvor han har 600 Holstein-køer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som næstformand vil jeg arbejde for, at vi i VikingDanmark fortsat har andelstanken med i de beslutninger, vi træffer, siger Asger Ladefoged og fortsætter:

- Jeg vil gerne være med til at sikre, at VikingDanmark har stor fokus på at skabe størst mulig værdi for de kvægbrugere, der benytter ydelserne i vores forening. Det gælder uanset, hvilken opgave VikingDanmark løser.