Abonnementsartikel

Presset vokser på EU for at indføre elektroniske certifikater, der skal nedbringe forsinkelser ved grænsen. Mindre operatører risikerer at bukke under for nye administrative krav i 2022.

BRUXELLES: Det meste går fint, meget kunne være bedre, og hvis vi ikke gør noget nu, kan det hurtigt blive værre. Knap et år efter Brexit blev der torsdag uddelt en solid middelkarakter til handlen mellem EU og Storbritannien, da EU's landbrugsudvalg havde inviteret eksportører og landbrugsorganisationer indenfor til en debat om emnet.

EU sender hvert år 3 millioner tons kød og fjerkræ til briterne. 1 million tons går den modsatte vej. Og mens tilfredsheden med selve handelaftalen mellem EU og Storbritannien generelt er udbredt, hersker der en stigende utilfredshed med forsinkelser ved grænsen, der primært skyldes, at kontrollen foregår på papir.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.