Lyt til artiklen:

Vestjysk kyllingeproducent lægger stald til streaming

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

Solveig Nørmark, som er kyllingeproducent nær Struer, vil fra februar åbne sin produktion med kameraer hele døgnet fra kyllingernes indsættelse til afhentning.

I november lovede formanden for Landbrug & Fødevarer Fjerkræ, Martin Hjort Jensen, at en landmand ville åbne virtuelt op for stalddøren i en Ross 308-besætning.

Det sker til februar, når kyllingeproducent Solveig Nørmark sætter kameraer op i sin stald.

- Jeg er stolt over den danske produktion af kyllinger, og for at sikre, at vi diskuterer produktionen af kyllinger på et oplyst grundlag, vil vi nu være så transparente, som det overhovedet kan lade sig gøre. Med Solveig er det en af mange dygtige kyllingeproducenter, der har meldt sig klar til at lægge stald til projektet og vise virkeligheden. Vi har tidligere åbnet stalddøren til Åbent Landbrug, men med denne løsning giver vi nu mulighed for, at man kan følge med hjemme foran skærmen, siger Martin Hjort Jensen.

Initiativet skal ses i lyset af debatten om opdræt af danske kyllinger, hvor flere supermarkedskæder har meldt ud, at de vil udfase den almindelige danske kylling i dele af deres sortiment.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I Danmark har vi høj dyrevelfærd inden for alle produktionsformer. Det kvitterer forbrugerne for, ved at efterspørge de danske kyllinger i mange forskellige produkter. Vi frygter, at udfasningen af gode danske kvalitetskyllinger kan føre til, at der i stedet sælges kyllinger, som er produceret i andre lande, der kan have andre syn på dyrevelfærd og godt landmandskab. Jeg er overbevist om, at det hverken er til gavn for kyllinger, klima eller forbrugere, siger Martin Hjort Jensen.

Glad for at fremvise produktionen

I Struer er landmanden glad for at kunne fremvise en produktion hun er stolt af, og hun går derfor ind til projektet med ro i maven.

- Jeg er glad for at kunne bidrage til, at de danske forbrugere får et større kendskab til vores kyllingeproduktion. Det tror jeg der er behov for, så vi kan komme myterne til livs. Men egentlig tror jeg ikke det kommer til at fylde så meget herude. Jeg kommer jo bare til at gå og passe mine dyr på samme måde som jeg plejer, selvom der sidder et par kameraer, siger Solveig Nørmark.