Lyt til artiklen:

Beskyt dine grise - Bliv vaccineret

00:00
Hastighed: ???x
01:45

I år forventer SSI en vinter med særligt mange luftvejsinfektioner hos mennesker. Derfor er der ekstra god grund til at lade sig vaccinere, hvis man arbejder med grise. For influenzavirus kan smitte fra mennesker til grise - og omvendt.

Det skriver Ceva i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Du kan smitte grisene, hvis du tager din influenza med i stalden. Så udover at beskytte dig selv og dine kolleger, er du også med til at beskytte grisene ved at blive vaccineret mod influenza. forklarer Charlotte Sonne Kristensen, der er produktchef hos Ceva.

Heldigvis er der stor tilslutning til vaccination blandt dem, der kommer i de danske svinebesætninger.

Det viser en meningsmåling, som Ceva har lavet i gruppen "Ceva Gris" på Facebook. Her svarer cirka 90 procent, at de enten er vaccinerede mod influenza eller har planer om at blive det.

Flere end 100 medlemmer af Ceva Gris har deltaget i undersøgelsen, og det glæder Charlotte Sonne Kristensen, at der er kommet fokus på at beskytte både grisene, og dem, der arbejder med dem.

"Seges og flere andre har i årevis opfordret til, at man blev vaccineret, hvis man besøger eller arbejder i besætninger. Og det tyder på, at folk har taget budskabet til sig - og det er rigtig positivt, uddyber Charlotte Sonne Kristensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

76 ud af de 108 besvarelser angiver, at de allerede er vaccinerede, mens 21 svarer, at de har planer om at blive det. Det viser, at der generelt er stor opmærksomhed og interesse for influenzavaccination hos dem, der beskæftiger sig med grise.

Ceva Gris er et socialt netværk for alle med interesse for gris, hvor der bliver delt faglige opdateringer og tips til staldgangen.