Lyt til artiklen:

To danske sølvmedaljevindere på Agritechnica

00:00
Hastighed: ???x
02:56

Agritechnicas jury for den innovative prisuddeling, har fundet én guldmedalje og 16 sølvmedaljer, iblandt 164 kvalificerede bud.

Blandt de 16 sølvmedaljevindere, er danske Fasterholt og Agro Intelligense på listen over modtagere af den eftertragtede pris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fasterholt DL 66

DL 66 Pro vandingsmaskinen fra Fasterholt er en innovativ kombination af en mobil vandingsmaskine med fremføring, spændt sammen en dysevogn bestående af en teleskopisk og hydraulisk foldbar 66 meter aluminiumsbom.

De generelle fordele ved dysevogne sammenlignet med store sprinklere, som hidtil altid har været drevet fra en mobil vandingsmaskine, er, at de for det første tilbyder ressourceeffektiv vanding ved lavt tryk (cirka 1-2 bar afhængigt af den anvendte dyse) og tæt på jorden, og for det andet muliggør de præcis afgrænsning af arbejdsområdet.

Dette lave tryk sammenlignet med sprinkler sparer energi, og samtidig viser dråbeområdet en lav procentdel af fine dråber, hvilket minimerer fordampning.

Ulemperne er en markant højere trækkraft i takt med at slangens længde øges, hvilket skal modvirkes ved at bruge øgede godstykkelser som begrænser marklængden til omkring 500-600 meter.

Fordelene ved den mobile vandingsmaskine med fremføring er dens større mulige slangelængde op til cirka 1.000 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DL 66 Pro bommen er opdelt i i alt 10 cirka seks meter lange sektioner, som hver har sin egen vandforsyning. En form for 'sektionskontrol' til kunstvanding er planlagt i fremtiden i form af det kommende delvise breddekontrolsystem; dette vil også gøre det muligt at vande en kileformet mark, samtidig med at overlapning og vanding af ikke-målområder undgås.

RoboVeg Robotti

En af de største udfordringer i grøntsagslandbrug er den generelle tilgængelighed af arbejdere. Ved broccolidyrkning fylder høsten omkring halvdelen af ​​den samlede arbejdstid, der kræves.

RoboVeg Robotti har kombineret en højtydende AgroIntelli markrobot med broccolihøstrobotten fra RoboVeg Ltd. Robotti markrobotten opererer med to motorer, der leverer en samlet effekt på 104 kW, hvoraf 40 kW af denne effekt bruges på kraftudtaget.

Trepunktsophænget har en løftekraft på 750 kg. RoboVeg er udstyret med højopløselige 2D-kameraer og 3D-sensorer, der arbejder sammen med to robotarme, der kan drejes rundt om seks akser, udfører autonom broccolihøst. En robotarm tager cirka tre sekunder fra at vælge broccolien på marken, til den er høstet og lægger i kassen.

Høstkapaciteten er omkring 2.400 enheder i timen, mod manuel høst der der ligger på cirka 300-360 enheder i timen.

rich-media-4
Danske AgroIntelli modtager sølvmedalje på Agritechnica for RoboVeg Robotti. Pressefoto: Agritechnica.