Lyt til artiklen:

Snevejr udsætter 10.000 slagtninger

00:00
Hastighed: ???x
01:14

Abonnementsartikel

Det kolde vejr i Nord- og Midtjylland gør, at Danish Crown kommer til at slagte 10.000 færre grise.

Snevejret, der har ramt Danmark de seneste par dage, får nu konsekvenser for slagtesituationen på Danish Crowns slagterier.

Det skriver koncernen i sit nyhedsbrev.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tilmeldingen til Danish Crowns slagterier blev som forventet i prognosen, og antallet af udsatte grise til uge 49 er desværre større end forventet grundet vejrmæssige udfordringer i går og i dag, som koster os godt 10.000 slagtninger. Den gennemsnitlige slagtevægt er heldigvis fortsat faldende i ugens første dage.

- Vi beklager de gener, som den udfordrede indtransport medfører og håber på jeres forståelse. Alle chauffører samt centralplanlægningen gør en ekstraordinær indsats i armlægningen med vejret, skriver Danish Crown i sit nyhedsbrev.

Danish Crown opfordrer til, at man som leverandør sørger for at være i løbende dialog med sin chauffør, samt at man sørger for at rydde sne og salte/gruse tilkørselsområdet.

Tilmeldingen til næste uge er af samme størrelse, og med en god kapacitet samt overarbejde i både Sæby og Horsens, forventes det, at antallet af udsatte grise reduceres til ca. 175.000 til uge 50.