Lyt til artiklen:

L&F Centrovice og Assens Kommune indgår klimapartnerskab

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Abonnementsartikel

Assens Kommune og L&F Centrovice har indgået det første fynske klimapartnerskab af sin slags på landbrugsområdet. Med partnerskabet vil parterne blandt andet samarbejde om at reducere udledningen af drivhusgasser fra landbrugsområdet.

For at arbejde mod Parisaftalens mål om at reducere klimaforandringer danner Assens Kommune og den fynske landboforening L&F Centrovice nu fælles klimafront med et klimapartnerskab, hvor de sammen tager et lokalt medansvar.

Det skriver L&F Centrovice i en pressemeddelelse.

Klimapartnerskabet er det første af sin slags omkring landbrugsområdet på Fyn og den første klimaaftale, L&F Centrovice indgår med en kommune.

- Vi er meget begejstrede for, at L&F Centrovice har valgt at indgå klimapartnerskab med Assens Kommune. I vores kommune udgør landbruget en stor del af vores erhverv, og derfor er landbruget en af de vigtigste samarbejdspartnere, hvis vi for alvor skal nedbringe udledningen af drivhusgasser og nå vores mål, siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Samarbejde er vejen til klimamål

Klimapartnerskabets mål er, at Assens Kommune som geografisk område er klimaneutral og modstandsdygtig over for oversvømmelser og andre konsekvenser af klimaforandringer senest i 2050 og derved lever op til Parisaftalens mål.

Konkret betyder det, at kommunen og landbrugsorganisationen vil arbejde målrettet for at fremme skovrejsning og udtagning af kulstofrige lavbundsjorder, at de vil øge produktion af biogas i forbindelse med landbrugserhvervet, og at de vil samarbejde om de såkaldt MUFJO-projekter (multifunktionel jordfordeling), der både medfører klimagas-reduktioner og øger robustheden over for klimaforandringer.

- Både L&F Centrovice og Assens Kommune ønsker at tage ansvar for og bidrage til at bremse klimaforandringerne, og vi er nødt til at samarbejde, for at vores indsatser får den ønskede effekt. Derfor er vi utrolig glade for aftalen med Assens Kommune, siger L&F Centrovices formand, Torben Povlsen, om klimaaftalen.

Klimapartnerskabet indgås blot to måneder efter den nye landbrugspakke blev vedtaget i Folketinget af et bredt flertal, og partnerskabet eksemplificerer et stærkt samarbejde mellem kommune og landbrug. Et samarbejde, som Torben Povlsen vil kopiere andre steder.

- Vi kommer ikke i mål, hvis ikke vi samarbejder, og derfor vil vi også med afsæt i aftalen med Assens Kommune række ud til de øvrige kommuner på Fyn for at komme i dialog om at indgå lignende samarbejder.