Lyt til artiklen:

Vejen Kommune er landets hurtigste til at behandle husdyrgodkendelser

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Abonnementsartikel

Vejen Kommune indtager en førsteplads i Miljøstyrelsens opgørelse over sagsbehandlingstider for husdyrgodkendelser i 2020 .

Med mere end 4.000 arbejdspladser udgør landbrug- og fødevareerhvervet den største branche i Vejen Kommune. Derfor har denne branche også et stort fokus blandt en del af kommunens administrative medarbejdere, inden for blandt andet miljøgodkendelser, byggesagsbehandling og husdyrgodkendelser.

Sidstnævnte gør Vejen Kommune så godt, at de indtager en førsteplads i Miljøstyrelsens opgørelse over sagsbehandlingstider for 2020.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Med 33 sager og en gennemsnitlig behandlingstid på 1,7 måneder kan det ikke gå meget hurtigere. Og det giver tilfredse kunder. En af dem, der har nydt godt af kommunens arbejde på området, er landmand Kasper Egegaard Nielsen. Han ejer en større ejendom vest for Holsted på kommunegrænsen mellem Esbjerg og Vejen, hvor han har søgt tilladelse til et barmarksprojekt til 1.500 køer, med plads til kalve og opdræt.

- En hurtig og professionel sagsbehandling er altid at foretrække, så længe kvaliteten er i top, hvilket den er hos Vejen Kommune. En hurtig sagsbehandling giver mulighed for at sætte skub i projekter, så de ikke "hænger fast" et sted, som vi ikke har indflydelse på, pointerer Kasper Egegaard Nielsen.

Korte sagsbehandlingstider er med til at skabe vækst og arbejdspladser i kommunerne, og netop derfor sætter Vagn Sørensen, der er formand for Teknik & Miljø, stor pris på anerkendelsen:

- Det er dejligt, at det bliver bemærket, når medarbejdernes store arbejdsindsats bærer frugt. Titlen som landets hurtigste kommune til at sagsbehandle husdyrgodkendelser er noget, der er arbejdet henimod gennem længere tid, fortæller Vagn Sørensen, formand for Udvalget for Teknik & Miljø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er Miljøstyrelsen, der hvert år samler og opgør sagsbehandlingstiden for husdyrgodkendelser fra landets kommuner.