Lyt til artiklen:

Fransk mejeri omstilles til havredrik: 200 producenter skal finde ny aftager

00:00
Hastighed: ???x
01:30

Abonnementsartikel

Franske Danone har besluttet, at ét af koncernens mejerier skal omstilles til produktion af havredrik. Det efterlader 200 mælkeproducenter uden aftager.

200 mælkeproducenter, der har leveret mælk til Danones mejeri i Villecomtal-sur-Arros i Sydfrankrig tæt på grænsen til Spanien, skal finde nye afsætningsmuligheder.

Det skriver tyske Agrarheute.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årsagen til dette er, at Danone har besluttet, at mejeriet, der hovedsageligt producerer yoghurtprodukter, næste år skal producere havredrik i stedet. Den franske mælkekoncern ønsker ifølge mediet at vokse på markedet for mælkealternativer.

Den franske mejerikoncern planlægger at investere omkring 43 millioner euro i sit Alpro-mærke til to produktionslinjer af den seneste generation af plantebaserede drikkevarer.

Omstillingen af produktionen på mejeriet har i sagens natur udløst utilfredshed hos de lokale producenter.

Danone skal også tilbyde løsninger til de berørte mælkeproducenter. Vi kan ikke bare ændre produktionen i landet og give os selv almisse, kritiserer Fédération nationale des producteurs de lait (FNPL) (sammenslutningen af ​​franske mælkeproducenter, red.).

Ifølge AFP planlægger Danone ikke at reducere sin yoghurtproduktion i Frankrig. I stedet vil yoghurtproduktionen fra det berørte mejeri blive overført til andre lokationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men mælken fra de lokale bønder regnes ikke længere at indgå i ligningen, lyder det fra det tyske medie.