Lyt til artiklen:

Tidligere Agromek-direktør er død

00:00
Hastighed: ???x
02:56

Abonnementsartikel

Agromeks tidligere direktør gennem 20 år, Jan Tjørnelunde Pedersen, er død.

Jan Tjørnelunde Pedersen, der tidligere har været direktør for Agromek i 20 år, er død. Det fremgår i en pressemeddelelse udsendt på vegne af de pårørende.

Læs familiens nekrolog herunder:

Jan Tjørnelunde Pedersen, Risskov, er død få dage efter en kraftig hjerneblødning. Han blev 71 år.

Jan Tjørnelunde Pedersen var i 20 år direktør for landbrugsmaskinudstillingen Agromek i MCH Messecenter Herning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det var dog ikke landbrugsmaskiner, som Jan Tjørnelunde Pedersen interesserede sig så meget for i sine unge år. Han var født og opvokset i Aarhus og fik HA-eksamen fra Handelshøjskolen i Aarhus i 1974 og begyndte derefter lægestudiet på Aarhus Universitet.

Efter flere år som sygehuslæge i Nykøbing Mors og Thisted kom han i 1987 ind i familiefirmaet PP Promotion, der fungerede som sekretariat for Agromek og dermed varetog planlægning og gennemførelse af Agromek. Han ledede samtidig sekretariatet for Foreningen af Danske Landbrugsmaskinfabrikanter fra kontoret på Højkolvej i Aarhus.

Jan Tjørnelunde Pedersen overtog ledelsen af Agromek i 1993 efter sin far, Poul Pedersen, der var udstillingschef for Agromek, siden udstillingen blev etableret i 1975.

Jan Tjørnelunde Pedersen varetog herefter arbejdet med at udbygge og fastholde Agromek som Nordeuropas største årlige landbrugsmaskinudstilling. Han gjorde en stor indsats for at udbygge Agromeks internationale image som udstillingen med de mange tekniske nyheder til landbruget, og han stod bag arbejdet med at tiltrække stadig flere udenlandske gæster. Fra 1993 og til 2006 blev Agromek hvert år besøgt af flere end 10.000 udenlandske gæster fra op til 70 nationer. Det var langt flere end nogen anden dansk udstilling har kunnet præstere.

Kolleger i Europa valgte Jan Tjørnelunde Pedersen som præsident for deres fælles organisation for europæiske landbrugsudstillinger, et job som han varetog i en årrække.

For sin store indsats for dansk landbrug blev Jan Tjørnelunde Pedersen i 2012 hædret med Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs store sølvmedalje, der er en af de fornemste hædersbevisninger i dansk landbrug. Den uddeles til personer, der på innovativ måde har bidraget til danske landbrugs fremme.

Jan Tjørnelunde Pedersen gik på pension i 2012. Dermed fik han mere tid til både børnebørn og en af sine store passioner - nemlig kogekunsten, som han udfoldede for familie og venner både i hjemmet på Byløkken i Risskov og i ferieboligen Sydfrankrig.

Jan Tjørnelunde Pedersen efterlader sig sin mor, hustru, bror, tre børn, svigerbørn samt fire børnebørn.

Begravelsen finder sted fra Vejlby Kirke, 8240 Risskov, fredag 3. december kl. 11.00.