Lyt til artiklen:

Fødevarestyrelsen: Landmænd får ekstra kontrolbesøg i 2022

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Abonnementsartikel

Med 21 målrettede kontrolkampagner sætter Fødevarestyrelsen fokus landmændenes indsats for smittebeskyttelse og forebyggelse mod smitte med afrikansk svinepest og risikovurdering for halebid hos grise.

Landbrugs- og fødevarevirksomheder skal følge en række regler for at sikre både dyrevelfærden, og fødevaresikkerheden. Nu er Fødevarestyrelsen klar med en plan for næste års målrettede kontrolkampagner, som supplerer de løbende tilsyn med virksomhederne.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Under vores basiskontrol ser vi ofte forhold, som kan have behov for særlig opmærksomhed og ekstra tid til dialog med virksomhederne. På den baggrund tilrettelægger vi hvert år en række dybdegående kontrolkampagner, som er af særlig betydning for fødevaresikkerheden eller dyrenes sundhed og velfærd, siger kontorchef Vibeke Højbjerg, Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen har planlagt 21 kontrolkampagner i 2022. På veterinærområdet sætter én af dem fokus på halekupering af grise efter at reglerne er strammet op, så landmændene nu skal vurdere de halekuperede grises velfærd og sundhed. En anden kontrolkampagne undersøger, om landmændene følger reglerne for smittebeskyttelse og forebyggelse af afrikansk svinepest, når de har vildsvin og grise på friland.

Derudover kommer madbude og fiskeforretninger også under luppen.