Abonnementsartikel

"Vi kan ikke vente - vi har handlepligt". Så kontant var udmeldingen fra Mette Frederiksen på et møde i Koordinationsudvalget den 3. november 2020, hvor det blev besluttet at aflive alle mink i Danmark.

Sundhedsministeren hører første gang om corona-smitte blandt mink i løbet af sommeren 2020, og han blev meget tilfreds, da myndighederne beslutter at slå tre inficerede besætninger ned i Nordjylland i juni måned, da man her ved fra Holland, at smitten måske kan smitte tilbage til mennesker, og i netop Holland har man valgt at slå de smittede besætninger ned.

Magnus Heunicke fortæller i retten, at man her midt i juni skal have styr på de sundhedsfaglige aspekter i sagen, og han gør opmærksom på, at det vil være katastrofalt for branchen, hvis man på et tidspunkt vælger at aflive alle mink.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.