Lyt til artiklen:

Ny Arla-teknologi kan adskille proteinkomponenter i mælk

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Abonnementsartikel

Arla Foods Ingredients har udviklet en ny teknologi, der kan adskille mælkens forskellige proteinkomponenter.

Den patenterede metode, kaldet mælkefraktionering, er udviklet af Arla Foods Ingredients, og det videnskabelige gennembrud gør det nu muligt at selektere specifikke, rene mælkeproteiner, for eksempel valleproteinerne kasein og serum og giver forskere, ernæringseksperter og sundhedspersonale mulighed for at skabe den næste generation af mejeriprodukter, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Udviklingen af specialiserede næringsstofspecifikke fødevarer gennem mælkefraktionering skaber nye muligheder for at udvikle modermælkserstatning og sportsprodukter til at imødekomme de særlige ernæringsbehov hos spædbørn og andre sårbare grupper som ældre og mennesker med medicinske lidelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Metoden har været flere år undervejs, og jeg er meget stolt af at se, at hvad der engang var en vision, er i dag blevet vores kommercielle virkelighed med potentiale til at revolutionere markedet for målrettede ernæringsprodukter til sårbare grupper. Som videnskabsbaserede innovatører lever vi af at opfinde og genopfinde vores processer og sikre, at vi har de bedst mulige produkter til rådighed - og fortsat er førende inden for valleudvikling og mælkefraktionering er et fantastisk eksempel på dette, siger Henrik Andersen, administrerende direktør i Arla Foods Ingredients.

Adskillelsen af mælkens mange proteiner fra valle, var tidligere baseret på osteproduktion, da valle er et biprodukt af denne proces.

- Traditionel osteproduktion kræver store mængder økologisk mælk til at producere de mængder valle, markedet efterspørger, og nu er vi ikke længere afhængige af dette. Vi kan øge produktionen betydeligt og samtidig vise forældre og værger mere tydeligt, hvor den økologiske modermælkserstatning kommer fra, fordi det kun er nogle få Arla-gårde, der leverer mælken til vores fabrik i Videbæk, forklarer Henrik Andersen.