Lyt til artiklen:

Friland udbetaler rekordstort tillægsbeløb

00:00
Hastighed: ???x
03:09

Frilands leverandører har efter en rekordomsætning på 998 millioner kroner modtaget en samlet tillægsudbetaling på 314 millioner kroner, hvilket er den højeste udbetaling til dato i virksomhedens historie. Beløbet er inklusiv resttillæg, som udbetales i december.

Det skriver Friland i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formand for Friland, Peter Fallesen Ravn, glæder sig over, at Friland har kunnet øge udbetalingen af tillæg over året

-Vi er stolte af, at vi i år har formået at øge udbetalingen af tillæg til vores leverandører. Det betyder meget for vores leverandører, at de kan forvente en høj, stabil afregning, og det vil vi gøre alt for at leve op til hen over året, siger Peter Fallesen Ravn.

Efter regnskabet for 2020/2021 er det besluttet, at leverandører til Friland Økologi, grise, får 1,10 kroner per slagtet kilo i resttillæg, mens leverandører af til Friland Økologi, kreaturer får et resttillæg på 0,70 kroner per slagtet kilo.

De to grupper af leverandører har igennem regnskabsåret fået henholdsvis 236,6 millioner kroner og 51,1 millioner kroner udbetalt.

Leverandører af Frilandsgris modtager et resttillæg på 0,65 kroner per kilo slagtet, mens leverandører af Friland Kødkvæg får 1,55 kroner per kilo slagtet i resttillæg. Frilandsgris-leverandører har modtaget samlet 25,4 millioner kroner gennem 2020/2021, mens leverandører til Friland Kødkvæg har modtaget 1,5 millioner kroner over året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For de økologiske griseproducenter er der inklusiv noteringen fra Danish Crown udbetalt 25,77 kroner per kilo mod 22,35 kroner per sidste år. For økologiske kreaturleverandører er der udbetalt 26,26 kroner per kilo mod 25,22 kroner per kilo sidste år.

Leverandører af Frilandsgris har for i år modtaget 13,45 kroner per kilo mod 15,62 kroner per kilo i 2019/2020.For Friland Kødkvæg er der udbetalt 25,83 kroner per kilo mod 24,49 kroner per kilo sidste år.

For alle de nævnte beløb skal lægges restbetaling fra Danish Crown og Danish Crown Beef til.

Direktør i Friland, Claus Hein, tilføjer, at det er et væsentligt element for Friland, at afregningen over de kommende år i strategiperiode frem mod 2026 kan stabiliseres og øges.

-Vi kommer til at kigge endnu mere ind i langsigtede, strategiske kundepartnerskaber, som kan sprede vores afsætning ud på flere kanaler. Det er også en af grundene til, at vi har kunnet øge udbetalingen til vores leverandører i det forgangne år, og det vil vi fortsat fokusere på, for det er vejen til at sikre en stabil og høj afregning over de kommende år, siger Claus Hein.