Lyt til artiklen:

Danske Vervaet'er i kø på samlebåndet

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Abonnementsartikel

Det har givet pote i form af salg, at hollandske Vervaet har lyttet til efterspørgslen fra det danske marked.

Der er travlhed hos Vervaet i Holland. Produktionskapaciteten er ved at være booket fuldt op for maskiner til levering i første halvår af 2022, for den hollandske producent af selvkørende gyllemaskiner og roeoptagere har godt gang i salget.

Det skriver Valtec i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Specielt de femhjulede Vervaet Hydro Trike 5x5 gyllenedfældere med drev på alle fem hjul er populære.

Hvis man lige for tiden ser ekstra grundigt efter, finder man ikke mindre end fem maskiner til Danmark. Der står nemlig DK foran produktionsnummer 37, 38, 39, 40 og 41.

Produktspecialist Steen Lerche Hansen fra den danske importør Valtec indrømmer gerne, at han er lidt stolt over resultatet af årets demoer og salgsarbejde. Han har netop været et smut nede på fabrikken og kunne ved selvsyn nyde synet.

- Det ser da hamrende godt ud med fem på stribe, mener han.

Når de nye maskiner i løbet af foråret kører i marken, er der 18 af de tre- eller femhjulede maskiner fra Vervaet i drift i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lyttede til markedet - og fik succes

Samtidigt med at Steen Lerche Hansen er godt tilfreds med salget, glæder det ham, at Vervaet kan se effekten af at lytte til markedet.

- De danske maskinstationer efterspørger grej med "dansk kran" til læsning. Det var Vervaet lydhør overfor, så nu er der en DK-model med læssekran, ekstra bredt forhjul og en lækker kabine. Det har populært sagt "givet pote" i form af salg.

Han føler sig ret overbevist om, at salget næste år bliver lige så godt som i år. Dels er der allerede gang i nogle seriøse kundeemner. Dels er der et stadigt stigende ønske blandt landmænd om, at maskinstationerne ikke skal køre med voldsomt tungt grej på deres marker. Og endeligt kan de nye skærpelser om gylleforsuring gøre det urentabelt at køre gylle ud på slætgræsmarker med slæbeslangebomme.

- Vi kan tydeligt mærke, at minimalt marktryk betyder meget for kunderne, både når der køres på græsmarker, men også på sort jord", fortæller han. "Og uanset om nogle maskinstationer så helst vil køre med 15 tons traktorer og gyllevogne med en egenvægt på op mod 15 tons læsset med 35 tons gylle og et tungt redskab til at slutte af med eller ej, så er det i sidste ende kunderne, der bestemmer, afslutter han.