Lyt til artiklen:

Webinar om farestier til løsgående søer

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Abonnementsartikel

Internationalt svinemagasin holder webinar i eftermiddag om løsgående søer med deltagelse af danske indlægsholdere.

Farestien som vi kender den i dag vil måske være forsvundet i EU i 2027. Der kan derfor være god grund til at orientere sig om andre sti-systemer.

Alternativer til traditionelle kassestier bliver taget op i dag på et webinar, der arrangeres af det internationale svinemagasin PigProgress, der har redaktionel base i det hollandske mediehus Misset. Webinaret løber af stablen kl. 15 i dag med tilmelding her: https://www.pigprogress.net/webinar-free-farrowing

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er to danske indlægsholdere, nemlig forsker Vivi Aarestrup Moustsen og svineproducent Asger Krogsgaard. Desuden er der deltagelse af den engelske forsker Emma Baxter og Vincent ter Beek, der er vært og redaktør af PigProgress.

Asger Krogsgaard er agrarøkonom, gårdejer og næstformand i Danish Crown AmbA samt bestyrelsesmedlem i Danish Crown A/S Ringkøbing. Han har sammen med sin familie opbygget et stisystem til løsgående, diegivende søer. I sit indlæg vil han præsentere stiens design, størrelse, gulvtype og arbejdsrutiner. Han vil også komme ind på overvejelser om produktivitet og driftøkonomi samt give tre gode råd til sine landmandskolleger.

Vivi Aarestrup Moustsen er Ph.D og chefforsker for Team Velfærd hos Seges. I sit indlæg vil hun komme ind på emner som stiens størrelse og på mulighederne for midlertidigt at begrænse soens bevægelsesfrihed af hensyn til pattegrisenes sikkerhed. Hun vil berøre gulvbelægning, håndtering af kuldstørrelse og daglige arbejdsrutiner. I indlægget vil Vivi Aarestrup Moustsen desuden gennemgå miljøpåvirkninger og arbejdsmiljøet for medarbejderne.

Emma Baxter er forsker ved Scotland's Rural College og har blandt andet dyrevelfærd som område. Hun giver et overblik over den globale udvikling og de politiske tiltag på området. Hun beskriver EU-kommissionens svar på End the Cage Age, der beskriver en række krav fra European Citizen. Hun vil også fremhæve gode eksempler fra Sverige, Schweiz og Norge.