Lyt til artiklen:

Tilbud om gratis økologiske omlægningstjek i Norddjurs Kommune.

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Abonnementsartikel

Økologisk Landsforening tilbyder gratis omlægningstjek til interesserede landmænd i Norddjurs Kommune.

Økologisk Landsforening vil sammen med Norddjurs Kommune tilbyde gratis, uforpligtende omlægningstjek til landmænd, der ikke allerede er økologiske.

- Det glæder mig, at Norddjurs Kommune er en del af dette tilbud om gratis omlægningstjek. Over 12 procent af danskernes fødevareindkøb er økologiske, og stadig flere prioriterer, at det er danskproduceret. Vi har derfor brug for økologiske producenter inden for alle produktionsgrene. Det gælder både de store og de små. De, som producerer til videre forarbejdning og afsætning, samt de, som selv varetager det hele fra jord til bord, fortæller Jens Peter Hermansen, der er projektleder i Økologisk Landsforening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Interessen for økologiske produkter vokser, og for mange landmænd kan det måske have en interesse at få undersøgt mulighederne for at omlægge sin bedrift til økologi. Det vil Norddjurs Kommune gerne støtte op om. Øget økologisk drift kan bidrage positivt til mere biodiversitet, beskyttelse af grundvandet og en udvidelse af det lokale udbud af økologiske produkter - Alle tiltag der understøtter den bæredygtige omstilling i vores kommunen, siger Niels Basballe, næstformand for miljø- og teknikudvalget i Norddjurs Kommune

En anledning til at afsøge muligheder

Det er Økologisk Landsforening, der foretager omlægningstjekkene, der er betalt af Fonden for Økologisk Landbrug. Et omlægningstjek består i et besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent, som sammen med landmanden gennemgår gårdens produktions- og afsætningspotentiale i en økologisk version.

- Omlægningstjekket giver den enkelte landmand, gartner eller frugtavler et overblik over, hvad en omlægning til økologisk produktion vil betyde på den konkrete ejendom. Nogle går i gang med det samme, og andre har økologi med i tankerne fremadrettet. Samtidig er det en anledning til at afsøge muligheder, når landmanden planlægger bedriftens fremtid, forklarer Jens Peter Hermansen.