Lyt til artiklen:

Nye påbud om PFAS-undersøgelser og tilbagemeldinger fra kommunerne

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Miljøstyrelsen bad for en måned siden 15 virksomheder, som staten er miljømyndighed for, om oplysninger for at kunne vurdere risikoen for PFAS-forurening. Virksomhederne har enten brandøvelsespladser, eller de har haft tilbagevendende brandøvelser.

Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En enkelt virksomhed, Stigsnæs Gulfhavn Olieterminal, bliver nu som resultat af tilbagemeldingerne varslet om, at drænvand fra virksomhedens gamle brandøvelsesplads kan være årsag til forhøjede værdier af PFAS i et nærliggende vandløb. Virksomheden vil få et påbud om at analysere drænvandet for at afgøre kilden til forureningen.

De forhøjede PFAS-værdier er målt af Slagelse Kommune i et vandløb, der passerer græssende dyr. Slagelse kommune har kontaktet ejeren af de græssende dyr, og de er i dialog om evemtuelt at udtage græsprøver til analyse hos Fødevarestyrelsen.

Deponi modtager påbudForlev Deponi, AffaldPlus I/S, som staten også er miljømyndighed for, er blevet påbudt at udtage vandprøver og få analyseret for PFAS-stoffer i syv moniteringsboringer nord for Forlev Deponi ved Slagelse. Der er en forurening af udsivende vand inde fra depotet og dermed risiko for, at PFAS-stoffer kan sive gennem jorden mod engene nedstrøms, hvor der græsser kvæg.

Miljøstyrelsen afventer analyseresultaterne.