Lyt til artiklen:

LandboNords Økodag gav viden om foder og arealkrav

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Der var nok af aktuelle emner at tage fat på, da LandboNord torsdag arrangerede Økodag. Kommende krav og stigende priser var fællesnævner på flere områder.

Det skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To af de centrale emner på dagen var at sikre en høj grad af selvforsyning med protein i køernes foder, og så naturligvis de nye arealkrav i staldende hos de økologiske mælkeproducenter.

Dagen begyndte med bedriftsbesøg i Hjallerup hos mælkeproducent Per Aagaard Nielsen, hvor der blev set på vikke i marken, køer i stalden og på planerne for kommende udvidelse til 300 køer. Derefter gik turen til LandboNord i Brønderslev, hvor deltagerne blandt andet blev præsenteret for mulige løsninger og særlig opmærksomhed i forbindelse med aktuelle og kommende arealkrav i staldene. Miljøkonsulent i LandboNord, Karoline Holst har hjulpet flere økologer med miljøgodkendelser, så der kan etableres udendørs opholdsarealer til dyrene. Der blev præsenteret konkrete, gode og praktiske løsninger fra mælkeproducenter, som allerede har lavet tiltag.

Foderforsyning, priser og optimering er et tilbagevendende emne ved LandboNords Økodag. I år med den bismag, at der er stigende priser på protein, så fokus på hjemmeavlet protein er mere aktuel end nogensinde. Ved arrangementet gav kvægrådgiver Bjarne Kjærgaard perspektiver på den problematik og planterådgiver Thor Bjørn Kjeldbjerg bidrog blandt andet med inspiration til fremtidige proteinkilder i marken i form af vikke og raps.