Lyt til artiklen:

Danish Crown fastholder svinenoteringen: Markedet er stabilt

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Danish Crown holder svinenoteringen til uge 47 på 8,40 kroner per kg for syvende uge i træk.

Det europæiske marked er for grisekød er nemlig stabilt, og alle aktører har lige nu øjnene stift rettet mod den forestående julehandel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning

- Mellemeuropa rammes lige nu af nye corona-restriktioner, og det er usikkert, om det vil få indflydelse på julehandlen i Europa. Indtil videre er aktiviteten uændret, men vi er klar til at gribe de muligheder, der kan opstå i markedet i ugerne frem mod jul, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown

Priserne på forender og skinker er fortsat stabile. Det samme gælder for kamme bacon og skinkemuskler, mens der er en god efterspørgsel på brystflæsk.

- Varerne flytter sig jævnt i markedet, men det store spørgsmål i øjeblikket er, om efterspørgslen når et niveau, hvor vi kan løfte priserne bred set. En af de ubekendte er, hvor mange slagteklare grise der går rundt i Europa, og om vores konkurrenter kommer til at skrue op for slagtningen i de kommende uger, siger Kasper Lenbroch

Efterspørgslen fra landene udenfor Europa er fortsat præget af en lav aktivitet i Kina, mens der fortsat er et jævnt salg til Japan og resten af Asien.