Lyt til artiklen:

Ny faglig guide til økologiske planteavlere

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Abonnementsartikel

"Faglig guide til Økologiske Planteavlere" er et nyt værktøj til økologiske landmænd og rådgivere. Den giver et solidt udgangspunkt for samtalen, når der skal lægges markplaner og diskuteres hvordan, udbytter og bæredygtighed forbedres.

Sædskifter skal tænkes sammen med næringsstofforsyning og ukrudtsstrategier i en helhed, der fungerer her og nu - men også på sigt, i langtidsholdbare systemer.

Derfor udsender Fonden for Økologisk Landbrug, Holkegårdfonden og Icrofs nu en ny guide til økologiske planteavlere. Det skriver sidstnævnte i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den nye faglige guide til økologiske planteavlere kan give inspiration til dette arbejde.

Indholdet af den faglige guide bygger på mere end 20 års forskning og forsøg med økologisk planteavl. Den er produceret til landmænd, rådgivere og studerende for at samle den vigtigste viden og de mest relevante anbefalinger.

- Med denne guide forsøger vi at sætte de gode råd ind i en sammenhæng. Det handler grundlæggende om at forbedre jordfrugtbarheden og optimere udnyttelsen af de ressourcer, der er til rådighed på og omkring bedriften, fortæller medforfatter Sven Hermansen, fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug

Guiden indeholder 20 forskellige temaer, og til flere af temaerne er der produceret videoer med forskere og andre eksperter. I løbet af guiden adresseres de mange vekselvirkninger og sammenhænge, som optræder i økologisk markdrift - på illustrativ og overskuelig vis.

En række ja/nej-spørgsmål om praksis indleder håndbogen. Landmandens besvarelse af disse spørgsmål er et godt udgangspunkt for samarbejdet med planteavlsrådgiveren eller for at dykke videre ned i relevante temaer i håndbogen, hvor man hurtigt kan skaffe sig overblik over resultater og konklusioner fra forskning og forsøg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Guiden er skrevet af Margrethe Askegaard, Ecoviden sammen med Sven Hermansen, Innovationscenter for Økologisk Landbrug, og Claus Østergaard, ØkologiRådgivning Danmark. Arbejdet er finansieret af Fonden for økologisk landbrug, Holkegårdfonden og ICROFS. Guiden kan læses digitalt på GuideØkoPlanteavl.dk, hvor du også kan bestille en fysisk udgave af bogen. Den kan desuden købes på ICROFS' stand på Økologi-Kongres 2021.