Lyt til artiklen:

Én af europas mest populære traktorserie opdateres

00:00
Hastighed: ???x
03:31

Abonnementsartikel

John Deeres 6R-serie opdateres i en ny generation med nyheder både inde og uden for kabinen.

Europas største traktorfabrik - målt på antal produceret enheder - er John Deere-fabrikken i det sydtyske Mannheim, som producerer 6R og 6M-modellerne i John Deeres traktorprogram.

For 10 år siden blev John Deere 6R-serien lanceret til erstatning for 6030- og de mindste modeller i 7030-serien. Selvom modellerne siden er blevet opdateret med blandt andet CommandPro samt udvidelse af modelrækken, så er John Deere nu klar med anden generation af 6R-serien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra de nuværende 10 moeller i 6R-serien, fordelt over fire og seks cylindret motorer, så kommer den nyeste 6R-generation til at bestå af 14 modeller.

Stærkere på fire cylindre

To af de nye modeller i 6R-serien er John Deere 6R140 samt John Deere 6R150, som begge er udstyret med en fire cylindret DPS-motor.

Læs mere om især den nye topmodel i John Deere 6R-serien HER.

Kompakt og stærk

Mens de fire cylindret modeller har en akselafstand på 2,58 meter, så er de seks cylindret modeller inddelt i tre forskellige akselafstande på henholdsvis 2,9 meter, 2,8 meter samt 2,76 meter. Og netop med den korte akselafstand kommer der også en tilføjelse til 6R-traktorserien.

De to nye modeller har fået navnene John Deere 6R165 og John Deere 6R185.

Artiklen fortsætter efter annoncen

John Deere fortæller, at 6R 185 modellen yder op til 204 maksimale hestekræfter samt hele 234 hestekræfter med boost slået til, som på John Deere sprog kaldes for IPM.

Der bliver på mange måder derfor tale om en mere kompakt og stærkere traktor i et segment, som John Deere betegner for det mest populære i Europa.

I Danmark er der dog ingen tvivl om, at det mest populære segment i 6R-serien ligger i de to største modelserier med akselafstanden på 2,8 og 2,9 meter, og hvor topmodellerne henholdsvis hedder 6R215 samt 6R250.

I denne ende af skalaen sker der ikke mærkbar ændringer på effekten, dog har hele 6R-serien fået et designmæssigt løft udefra, samt ny indretning i kabinen.

Dele fra amerikanerne

Mens John Deeres amerikanske 7R, 8R, 9R samt 5R-serie i mange år har haft et hjørnedisplay på højre A-stolpe, så har 6R-serien haft instrumentering foran rattet. Det ændres nu i den nye 6R-generation, så også har fået display på højre A-stolpe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Kabinen på den nye 6R-generation med det nye display på højre A-stolpe. Foto: John Deere.

På CommandArm-armlænet er der nu også mulighed for det nye E-joystick, som især er tiltænkt arbejdet med frontlæsser, da der kan lagres frontlæsse-funktioner direkte i det nye kørehåndtag, som supplerer CommandPro-kørehåndtaget. Klik HER, for at læse mere om E-joysticket.

Vinduesviskerens placering er også ændret på den nye 6R-serie, og den er nu monteret fra frontrudens bund, og ikke top, som på den tidligere generation.

rich-media-5
Vinduesviskeren placering på front ruden af den nye 6R-generation. Foto: John Deere.

Ny GPS-antenne på vej

Hvilket navn den nye StarFire-antenne får, oplyste John Deere ikke, da man viste den nye 6R-generation på et online-pressemøde, men mon ikke 7000 er et godt bud på den nye gule hat til montering på John Deere-traktorens tage. John Deere fortæller, at præcisionen og signalet holdes endnu mere præcist med den nye antenne - andre oplysninger må vente til antennen præsenteres i slutningen af 2022.

rich-media-6
Den nye StarFire-antenne får formenligt navnet 7000, da den erstatter 6000-antennen i slutningen af 2022. Foto: John Deere.