sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Kom på forkant med sikkerheden i dine udlejningslejligheder

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Som udlejer er der flere sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der hurtigt kan implementeres, for at skabe en øget tryghed og sikkerhed blandt beboerne i komplekset, og på den måde gøre lejlighederne til mere attraktive steder at bo. Læs med her, og få tre gode råd til, hvordan du som udlejer nemt og hurtigt får øget sikkerheden i boligkomplekset.

Hold overblik over trafikken ind og ud af bygningen

En vigtig sikkerhedsmæssig foranstaltning, der kan skabe øget tryghed i lejlighedskomplekset, er at være opmærksom på den trafik, der kommer ind og ud af bygningen i løbet af dagen. På travle dage kan det hurtigt være svært at holde overblikket, når mennesker løbende kommer ind og ud af bygningen, fordi døren til opgangen står åben. Dette problem kan hurtigt løses ved at investere i en dørtelefon til lejligheder. Med en dørtelefon kan beboerne hurtigt identificere de personer, fra deres egen lejlighed, der ønsker at komme ind i bygningen, og de kan således også nægte adgang til dem, de ikke kender. Det skaber en øget tryghed for lejerne, fordi de på den måde kan holde et overblik over trafikken i deres hjem, og de kan derfor være helt sikker på, at de personer der lukkes ind, har et ærinde i bygningen. Med en dørtelefon sikres det også, at døren til eksempelvis opgangen ikke står åben og ulåst hele dagen og natten, og det øger uden tvivl også både sikkerheden og den generelle tryghedsfornemmelse.

God udebelysning

På samme måde kan god udebelysning på bygningsarealet spille en væsentlig rolle for trygheden i lejlighedskomplekset. Et godt oplyst udeareal sørger for, at lejerne kan se, hvad der foregår uden for bygningen, og de kan på den måde holde øje med både de mennesker, der løbende kommer forbi, samt mistænkelige aktiviteter, de hurtigt kan reagere på. Samtidig mindsker god belysning chancen for kriminalitet, fordi eventuelle tyve vil have svært ved at gemme sig, hvilket øger chancen for, at de vil blive opdaget i deres kriminelle gøren.

Tag nabohjælp til nye digitale højder

God udebelysning sikrer, at lejerne nemmere kan holde øje med mistænkelige aktiviteter, men for at informationen skal have den største effekt, er det vigtigt, at lejerne i komplekset videregiver informationerne til hinanden. Her er internettet og de sociale medier særligt brugbart. Lav en Facebook-gruppe for alle lejerne i opgangen, så de hurtigt og nemt kan dele informationer med hinanden, både om kriminalitet ved bygningen, uvedkommende mennesker i opgangen eller noget helt tredje, der har relevans for sikkerheden. Det er en let tilgængelig form for nabohjælp, der øger trygheden blandt lejerne i bygningen.