Lyt til artiklen:

Skals Maskinfabrik overtager Ekko Maskiner og flytter til Vejle

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

Skals Maskinfabrik opkøber Ekko Maskiner og flytter produktionen til Vejle i første kvartal af 2022.

Skals Maskinfabrik opkøber Ekko Maskiner A/S i Vejle som et led i en vækststrategi om at blive en større spiller med et bredere produktprogram på markedet for proceslinjer til kartofler, løg og gulerødder.

Det skriver Skals Maskinfabrik i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser ind i et stigende behov for non-animalske fødevarer på grund af forbrugerfokus på CO2-aftryk. Læg dertil den moderne forbrugers ønske om hurtigere madlavning baseret på forædlede fødevarer og mere målrettet indkøb i mindre, men mere appellerende indpakninger. Netop disse tendenser øger behovet for det fremtidige produktprogram, og det understøtter vores vækststrategi, siger Søren Lund Madsen, direktør for Skals Maskinfabrik.

Produktprogrammet fra Skals styrkes med nøglemaskiner som: poleringsmaskiner, rullesorterere (diametersorterere til gulerødder), hydrokølere samt skrællemaskiner.

Flytter til Vejle

Produktionen bliver samlet under et tag i Ekkos eksisterende bygninger på Pottemagervej 14 i Vejle.

De nyere bygninger understøtter samtidigt den fremtidige vækststrategi for Skals.

- Det er naturligt at vælge de mere tidssvarende bygninger i Vejle som base for fremtiden. På samme tid er det samtidig meget vemodigt at sige farvel til den adresse, som virksomheden har haft i 125 år, og som er en del af virksomhedens identitet, siger Søren Lund Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er naturligvis opmærksomme på, at flytningen ikke er optimal for vores dygtige, lokale og loyale medarbejdere gennem mange år. Derfor arbejder vi på nogle gode og fleksible løsninger, der forhåbentligt giver mange medarbejdere mulighed for fortsat at være en del af Skals vækstrejse.

Igangværende ordrer vil blive produceret færdigt i de eksisterende rammer i Skals, hvorefter produktionen overgår til Vejle, hvor den forventes fuldt integreret i løbet af første kvartal 2022.