Lyt til artiklen:

Dækkoncern lander rekordregnskab

00:00
Hastighed: ???x
03:47

Abonnementsartikel

Med et overskud på 82 millioner har NDI Group landet sit bedste resultat i virksomhedens historie. I landbrugsdivisionen har udviklingen været drevet af et øget salg i hele Norden af dæk fra producenten Alliance samt virksomhedens specialfremstillede landbrugsfælge.

NDI Holding, der ejer dækkoncernen NDI Group, har i det netop publicerede 2020/2021-regnskab skrevet historie med et overskud på 82 millioner kroner. Det er mere end en fordobling af resultatet fra sidste år, hvor overskuddet lå på 38 millioner og det bedste i virksomhedens historie.

Det skriver NDI i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi glæder os selvfølgelig over resultatet, som er det bedste vi har haft indtil videre. Fra familien, bestyrelsen og ledelsen skal der lyde et stort tak til vores mange, engagerede medarbejdere, som har knoklet i et krævende år og spillet en afgørende rolle i at lykkes med dette resultat, udtaler CEO René Kristensen.

Øget salg af fælge og dæk

En generel salgsvækst i hele norden, strategiske tiltag med fokus på digitalisering og omkostningsoptimering er ifølge den kommercielle direktør, Allan Pedersen, blandt forklaringerne på det gode resultatet. I landbrugssegmentet har man ligeledes også oplevet vækst og en positiv udvikling.

- Vi har øget salget af dæk fra Alliance i hele Norden, hvilket har bidraget til den positive udvikling. De seneste år har vi også haft mange, spændende nye produktlanceringer fra producenten, og vi har oplevet en stigende interesse fra vores kunder i dækkene, som tilbyder høj kvalitet til en god pris - ikke mindst inden for VF-dæk, siger Allan Pedersen og uddyber:

- Samtidig har vi sat produktionsrekord på vores fælgfabrik i Brørup, hvor salget af vores specialfælge er steget. Både til kunder i Danmark og i udlandet. Her har vi i regnskabsåret arbejdet hårdt på at sikre levering af råmaterialer, så vi har kunnet producere og levere vores specialtilpassede fælge i et marked med vareknaphed til landmændene.

Hjælp til sikring mod nedbrud

Udover det øgede salg af dæk og specialfremstillede fælge har man hos dækkoncernen også oplevet en stigende interesse i de serviceydelser, man leverer til landbruget:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Noget af det, vi også har fokuseret mere på, og som også har bidraget til et godt resultat i landbrugsafdelingen er vores strategiske samarbejde med værkstedskæden Super Dæk Service. Gennem dette samarbejde kan vi tilbyde kunderne adgang til fysiske værksteder i hele landet, som kan hjælpe med alt, der relaterer sig til dæk, fortæller Allan Pedersen:

- Derudover får kunderne adgang til Super Dæk Breakdown Service, hvor landmændene får lynhurtig hjælp fra vores servicevogne, hvis de oplever nedbrud. Og kombination med dæk- og fælgløsninger samt hjælp til en sikker drift er noget, som vi har oplevet en stigende interesse i, uddyber Allan Pedersen, som derudover lægger vægt på virksomhedens strategiske fokus på digitalisering, lønsomhed og effektivisering som andre faktorer, der har bidraget til rekordregnskabet.

Mindre overskud forventet i 2022

Selvom man glæder sig over det gode resultat, er forventningen mindre til næste 2021/2022-regnskabsår, hvor øgede omkostninger i forbindelse med investeringer samt markedsforhold ifølge den administrerende direktør har skruet forventningerne til indtjeningen ned:

- Vi ser ind i et år, hvor vi risikerer vareknaphed og dyrere transport, så vi tager intet for givet. Vi forventer ikke, at vi i næste regnskabsår får et lignende resultat. Desuden skal vi foretage flere investeringer, heriblandt i nye, større dæklagre i Sverige og Norge samt en udvidelse af vores specialfælgfabrik i Brørup. Det vil koste på overskuddet på den korte bane, men på den længere bane sikre en mere profitabel drift og øge kapaciteten og indtjeningsevnen, siger René Kristensen.