Abonnementsartikel

Løgstørvirksomheden J. Haldrup, der er en af verdens førende producenter af maskiner til landbrugsforsøg, har fået tysk ejer

En af verdens førende producenter af maskiner til landbrugsforsøg inden for planteavl, J. Haldrup a/s i Løgstør, er solgt.

Køberen er Inotec-Engineering GmbH, Ilshofen i Tyskland, der i flere år har været samarbejdspartner for J. Haldrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye ejer har tilhensigt at fortsætte produktion i Løgstør og samtidig skabe mulighed for ekspansion.

Siden begyndelsen af 1970'erne har Jens Haldrup - ved siden af at drive maskinforretning - bygget sin virksomhed op til at være en af de væsentligste aktører på det specialiserede område at produktudvikle og producere maskiner til forsøg primært inden for planteavl over det meste af verden.

Maskiner fra Løgstør-firmaet kører i øjeblikket mange steder i Europa, i Nord- og Mellemamerika, i Australien og Iran.

Udviklingen af maskinerne og det højteknologiske udstyr sker i tæt samarbejde med universiteter og forædlere i Danmark, Europa og især Tyskland.

Gammel dåbsattest

- Det har været en svær beslutning, men da dåbsattesten siger 1949, så skulle der ske noget, siger Jens Haldrup, der fortsat - i det mindste i tre år - vil være tilknyttet virksomheden, både som udvikler af nye maskiner og som kontakt til eksisterende og nye kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jens Haldrup er glad for, at salget bevarer arbejdspladserne i Løgstør.

I øjeblikket er der knap 30 medarbejdere ansat i selve virksomheden, mens der er 15 ansat hos forskellige underleverandører.

Inotec-Engineering har i flere år arbejdet sammen med J. Haldrup og har fungeret som salgsorganisation.

Tysk direktør

- De tre ejere af Inotec-Engineering er alle i 30'erne, så der er fremtid i denne handel, siger Jens Haldrup.

En af ejerne, Bernd Kettemann, er indtrådt som direktør og daglig leder af J. Haldrup a/s.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jens Haldrup siger er overbevist om, at der vil være synergieffekt af salget.

- Det er virksomhedens mission at være en verdensomspændende partner i forsøgsbranchen. Alene den geografiske placering med Løgstør til at dække Nordeuropa og Ilshofen til at dække Centraleuropa peger i den rigtige retning, siger Jens Haldrup.Han fortæller også, at det er besluttet at placere et service-center i Frankrig.- Vi får nu forøgede muligheder for at produktudvikle nye maskiner og for at blive endnu bedre til at finde ud af, hvad det er, kunderne efterspørger, siger Jens Haldrup.