Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Ny teknologi skal udnytte raps bedre
Det vil belaste miljøet mindre, og reducere udledningen af CO2, ved at producere lysolecithin fra rapsfrø i stedet for fra importeret soja. Lysolecithin er en effektiv emulgator, som kan anvendes i forskellige fødevareapplikationer for eksempel i margarine.
Det skriver Landbrugsstyrelsen.
- Vi forventer at kunne forbedre kvaliteten og anvendelsesmulighederne for raps ved at anvende en enzymbaseret proces. Vi vil øge udbytte af olie fra rapsfrø med mindst 5 procent og samtidig forbedre udbytte og kvalitet af proteinerne fra rapskage. Rapskage kan erstatte sojaskrå og mindske klimabelastningen med 1.350 tons CO2-ækvivalenter. Derudover vil det også være en fordel for klimaet med flere proteiner fra planter i vores måltider i stedet for kød, fortæller projektleder Eleonora Miquel Becker fra Teknologisk Institut.