Lyt til artiklen:

Sverige giver atter lov til minkavl

00:00
Hastighed: ???x
01:17

Abonnementsartikel

Pausen i svensk minkavl er slut ved årsskiftet.

I Sverige blev det første tilfælde af smitte blandt mink opdaget i oktober 2020, og derefter konstateres smitten på et stort antal minkfarme. I januar 2021 valgte Sverige et midlertidigt stop for minkavl, skriver ATL på deres hjemmeside.

Nu vurderer SVA at minkavlen kan genoptages ved årsskiftet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Forskellen fra da vi anbefalede et avlsstop er, at der er en vaccine. Man kan både mindske risikoen for, at smitten kommer i mink, og at den spreder sig til mennesker, siger statsepizootolog Karl Ståhl til P4 Blekinge.

Den svenske landbrugsstyrelse vælger at følge SVA's anbefaling:

- De (SVA) er nået frem til, at risikoen for folkesundheden er ubetydelig, og det er den risikovurdering, vi hælder til, siger Lotta Hofverberg, der er leder af smittebeskyttelsesenheden i Landbrugsstyrelsen, til P4 Blekinge.

Samtidig fornyer Landbrugsstyrelsen beslutningen om restriktioner for minkfarmene, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Eksempelvis skal besætninger fortsat holdes isoleret, og det er ikke tilladt at importere nye dyr fra udlandet. Det er heller ikke tilladt at etablere nye minkanlæg. Begrænsningerne vil gælde i hele 2022.