Lyt til artiklen:

Årets Unge Landmand satser på høj værdi

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Fire unge landmænd var i finalefeltet til titlen som Årets Unge Landmand, der blev uddelt onsdag på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning.

Årets prismodtager blev Simon Bækgaard Christensen, der driver en planteproduktion på 400 hektar nord for Ikast. Han købte bedriften af sin far i et fuldt generationsskifte i 2019 og har siden omlagt driften til at have fokus på kartofler og andre højværdiafgrøder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Prisen uddeles til en landmand på højst 35 år, der har etableret sig som selvstændig inden for de senest tre år og på den måde er med til at tegne fremtiden i erhvervet.

Simon Bækgaard Christensen var indstillet af sin rådgivningsvirksomhed Sagro. I indstillingen hed det blandt andet:

Simon er en passioneret og yderst dygtig og ihærdig landmand. Han skaber en virksomhed, hvor der tænkes rationelt med fokus på personale og bundlinje. Han kom igennem nåleøjet som ung landmand med ønsket om etablering på baggrund af sin væremåde over for andre mennesker og samtidig et stort fokus på at skabe en rentabel forretning.

Ud over hæderen modtager Simon Bækgaard Christensen et rejsegavekort på 30.000 kroner.

rich-media-2
Simon Bækgaard Christensen takkede for prisen og opfordrede andre unge til at klø på. Foto: Rasmus Dalsgaard.

I sin tale til de fire finalister fremhævede Søren Søndergaard, at de på hver deres måde er fremtiden og fremskridtet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I giver håb og tro på, at alle de flotte ord om innovation og forandring - de rent faktisk bliver til virkelighed. Det er fuldstændig afgørende, at der er en ny generation af dygtige unge, der har lyst til og mod på at gå ind i landbruget, sagde Søren Søndergaard, som understregede at det ikke noget, vi som samfund kan tage for givet:

- Der er mange snubletråde på vejen. Det er ikke bare sådan lige at købe en gård og gå i gang. Det kræver helt sindssygt meget mod, viljestyrke, flittighed og ikke mindst is i maven. I sætter meget på spil. Men I tror på, at det kan lykkes. Og I har fremtidsdrømme og mål.