Lyt til artiklen:

Samson Agrolize overtager forhandling i Sverige

00:00
Hastighed: ???x
03:32

Swedish Agro Machinery fortsætter som forhandler af nye Samson maskiner frem til denne dato og kunder kan også som hidtil få serviceret deres Samson maskiner og redskaber her indtil 30/6-2022. Svenske kunder kan pr. 1/1-2022 vælge, om de ønsker at benytte Swedish Agro Machinery eller Samson Agrolize AB ved køb af reservedele eller skal have udført servicearbejde.

Ophør af samarbejde var ikke hensigten

- Swedish Agro Machinery har gjort et stort stykke arbejde for Samson brandet i Sverige med blandt andet opbygning af en salgs- og serviceorganisation med dedikerede Samson specialister, det vil vi gerne sige dem tak for, siger Group Market Director i Samson Group Peter Thorn og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var aldrig hensigten at vores samarbejde med Swedish Agro Machinery skulle ophøre, men da vi for nylig fik en unik mulighed for at overtage Gøma A/S, som allerede har en stærk organisation i Sverige, er det naturligt for os at vi med handelsselskabet Samson Agrolize, som Gøma A/S er blevet en del af og som allerede varetager salg og service af vores produkter i Danmark, nu overtager denne opgave fra Swedish Agro Machinery i Sverige.

Både Peter Thorn og CEO i Swedish Agro Machinery, Hans-Christian Ripa, understreger at den gældende distributionsaftale mellem de to virksomheder vil blive efterlevet af begge parter indtil de gældende aftaler ophører.

Service og reservedele

Frem til 30/6-2022 vil Swedish Agro Machinery fortsætte med eftermarkedsaktiviteter for Samson.

Allerede fra 1/1-2022 kommer Samson Agrolize AB til at åbne op for salg af originale Samson reservedele samt service- og reklamationsarbejde parallelt med Swedish Agro Machinery. Fra denne dato vil svenske kunder altså selv kunne vælge, om de handler hos Swedish Agro Machinery eller Samson Agrolize AB, ligesom de to virksomheder parallelt varetager garantiforpligtelser på nysolgte Samson maskiner samt dem, der stadig er omfattet af garanti.

- Samson Agrolize AB overtager selvfølgelig både service- og garantiforpligtelser på nysolgte Samson-maskiner i Sverige samt dem, der stadig er omfattet af garanti, siger Peter Thorn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hans-Christian Ripa er ærgerlig over at Samson og Swedish Agro Machinerys veje nu må skilles:

- Vi har været glade for samarbejdet med Samson og ønsker dem god vind. Vi ser frem til fortsat at servicere vores Samson kunder, indtil vi ophører med dette jf. ovennævnte aftaler.

I forbindelse med Samson Groups opkøb af Gøma A/S er Gømas produktprogram ophørt som selvstændigt brand. Samson Agrolize AB har allerede overtaget service og garantiforpligtelser på den eksisterende Gøma maskinpark i Sverige.

Med opkøbet af Gøma A/S vil Samson GROUP A/S konsolidere Gøma A/S og handelsselskabet Samson Agrolize A/S - et datterselskab i Samson Group A/S på linje med fabrikantselskaberne Samson Agro A/S, Samson Agro SASU (Frankrig) og Samson Agro S.p. z o.o. (Polen) - til en endnu stærkere forhandlerorganisation med fokus på Danmark, Sverige og Norge.