Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
Tilføj til lytteliste
På lytteliste
Tilføj til lytteliste
Lyt til artiklen:
Flere kålmarker for sjette år i træk
Siden 2015 er det danske areal med kål steget med 25 procent, hvor især de fynske landmænd er glade for at dyrke den sunde grøntsag.
Det skriver Landbrugsstyrelsen.
- Det er sjette år i træk, at kålarealet stiger. Her kan vi se, at Fyn er Danmarks kålcentrum. Samlet set bliver der dyrket godt 1900 hektar kål i hele landet, og her bliver 665 af dem dyrket på Fyn. På andenpladsen har vi Vestjylland, hvor der bliver dyrket 467 hektar, siger Peter Byrial Dalsgaard, teamleder i Landbrugsstyrelsen.
Blomkål er favorit
Der findes mange forskellige kål, men især blomkålen er en stor favorit, der i 2021 blev dyrket på 512 hektar, cirka en fjerdedel af det samlede areal af kål i Danmark. Spids- og savoykål vinder terræn, og kommer på andenpladsen med 454 hektar.
- Blomkål har i mange år været den mest dyrkede kål i hele Danmark, men vi kan se, at hvis udviklingen fortsætter, så vil spidskål og savoykål indenfor en årrække indtage førstepladsen, som den mest dyrkede kåltype, siger Peter Byrial Dalsgaard.