Lyt til artiklen:

Flere kålmarker for sjette år i træk

00:00
Hastighed: ???x
01:15

Abonnementsartikel

Især de fynske landmænd er vilde med kål, og for sjette år i træk stiger andelen af kålmarker i Danmark.

Siden 2015 er det danske areal med kål steget med 25 procent, hvor især de fynske landmænd er glade for at dyrke den sunde grøntsag.

Det skriver Landbrugsstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er sjette år i træk, at kålarealet stiger. Her kan vi se, at Fyn er Danmarks kålcentrum. Samlet set bliver der dyrket godt 1900 hektar kål i hele landet, og her bliver 665 af dem dyrket på Fyn. På andenpladsen har vi Vestjylland, hvor der bliver dyrket 467 hektar, siger Peter Byrial Dalsgaard, teamleder i Landbrugsstyrelsen.

Blomkål er favorit

Der findes mange forskellige kål, men især blomkålen er en stor favorit, der i 2021 blev dyrket på 512 hektar, cirka en fjerdedel af det samlede areal af kål i Danmark. Spids- og savoykål vinder terræn, og kommer på andenpladsen med 454 hektar.

- Blomkål har i mange år været den mest dyrkede kål i hele Danmark, men vi kan se, at hvis udviklingen fortsætter, så vil spidskål og savoykål indenfor en årrække indtage førstepladsen, som den mest dyrkede kåltype, siger Peter Byrial Dalsgaard.

rich-media-2
Illustration: Landbrugsstyrelsen.
rich-media-3
Illustration: Landbrugsstyrelsen.