Lyt til artiklen:

Nyt samarbejde mellem GreenLab og Aarhus Universitet: Landbrugets grønne omstilling er i fokus

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Aarhus Universitet og GreenLab indgår nu en samarbejdsaftale, der skal fungere som en platform for landbrugets grønne omstilling.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aarhus Universitet arbejder med en række projekter, der blandt andet undersøger, hvordan landbrugets ressourcer kan udnyttes på en mere bæredygtig måde. Eksempelvis til grønne brændstoffer.

GreenLab giver Aarhus Universitet en mulighed for at prøve nye teknologier af i stor skala, og dermed forkorte den tid, det tager for dem at blive testet igennem og få dem tilpasset til markedet.

- På Faculty of Technical Sciences arbejder vi for at bringe den viden, der udspringer af vores forskningsmiljøer, i spil i omverdenen. Samarbejdet med GreenLab betyder, at vi med en stærk kombination af teknisk videnskab, forskning og innovation kan omdanne teori til virkelighed. GreenLab er en ideel platform, som i sparring med fakultetets dygtige forskere og forskningsgrupper, kan sikre, at fremtidige projekter kan både testes og skaleres. Det kan vi udnytte i vores forskning og i vores arbejde med fremtidens energiløsninger og i forhold til landbrugets grønne omstilling. Det gælder også for projekter, der omhandler det såkaldte CCS og CCU - altså Carbon Capture and Storage samt Carbon Capture and Utilization - på dansk CO2-fangst og lagring (CCS) og CO2-fangst og brug (CCU). Jeg håber, at GreenLab Skive kan være udgangspunkt for residential colleges, som universiteterne i fællesskab kan benytte, siger , Eskild Holm Nielsen, Dekan for AU's Faculty of Technical Sciences.

- Samarbejdsaftalen med Aarhus Universitet cementerer GreenLabs status som nationalt forskningscenter og udvider paletten af forskningsområder der arbejdes med i den grønne industripark. Aarhus Universitet har særlige kompetencer inden for både energi- og landbrugsforskning og ikke mindst sammenhængen mellem de to sektorer. Og netop det område er et klart fokus for os. GreenLab har en unik beliggenhed til at vise, hvordan landbrugets energistrømme kan indgå i en gentænkning af vores energisystem, og derfor forventer jeg mig meget på den front af samarbejdet, siger Christopher Sørensen, der er administrerende direktør i GreenLab.