Lyt til artiklen:

Ny brancheforening for plantebaserede fødevarer

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Abonnementsartikel

Landbrug & Fødevarer etablerer et nyt branchefællesskab for virksomheder med produktion og salg af plantebaserede fødevarer under navnet Danske Planter.

Danske Planter er det nye branchefællesskab, som Landbrug og Fødevarer har præsenteret.

- Der er stor interesse for fødevarer baseret på planter. Alt tyder på at efterspørgslen efter plantebaserede fødevarer vil stige i fremtiden som følge af ønsket om en kost og et madforbrug, der har et lavere aftryk på klima og miljø. Det giver nye muligheder på markedet - og det kan mærkes hos det store felt af danske virksomheder, der produktudvikler, markedsfører og sælger til forbrugere, dagligvarehandel og foodservice, lyder det i den pressemeddelelse, Landbrug og Fødevarer har udsendt.

Det nye branchefælleskab vil imødekomme netop disse behov. Der er brug for at dele viden, skabe synlighed og styrke rammerne - både juridisk, politisk og afsætningsmæssigt. Danske plantebaserede
fødevarer skal gøre en reel kommerciel forskel for virksomheder og marked - uanset hvor de befinder sig i værdikæden.

- I Plantebranchen mener vi, at det giver rigtig god mening, eftersom Landbrug & Fødevarer er så entydigt associeret med grise og køer - hele den animalske produktion - at skal der vægt bag et engagement indenfor det plantebaserede, må det ske i et nyt regi. Lidt ligesom med Arla og Jörd. Nu er der afsat 1,2 milliarder kroner til at fremme de plantebaserede fødevarer, så det er naturligt, at der kommer en brancheforening for de landmænd, som vil være en del af den grønne omstilling og vil i gang med at producere planter til menneskemad. Landbrug & Fødevarer - og andre, der bliver grønne - er godt nyt for omstilling af vores fødevarer, siger sekretariatschef Frederik Madsen i Plantebranchen, der ser frem til et godt samarbejde med den nye forening.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce