Lyt til artiklen:

HD-presser fra Case IH skal fuldende pressersortimentet

00:00
Hastighed: ???x
02:36

Med introduktionen af denne nye 120 x 90 firkantpresser cementere Case IH den ledende position for pressere i Norden og Baltikum, skriver Case IH i en pressemeddelelse.

- Vi er i forvejen én af de førende leverandører i Norden og Baltikum på rundballepressere og nu vil vi med LB 436 HD bygge videre og opretholde denne position, for pressere generelt, siger Martin Geert-Jørgensen, Marketing Manager for Norden og Baltikum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

LB 436 HD er en nyudviklet presser med ballemål 120 x 90, et ballemål som ikke er nyt, men som har fået en del opmærksomhed de senere år. Ballemålet er på ingen måde ny for Case IH da der i det nuværende modelprogram allerede findes LB 434 som hidtil har været bestselleren i den klasse. LB 434 fortsætter i programmet sammen med LB 334 som har ballemål 80 x 90. Derfor vil der fremover på firkant pressersiden være én 80 x 90 presser og to udgaver af 120 x 90 presseren.

Fælles for dem alle er at de nu er udstyret med TWINE-PRO bindeapparattet. TWINE-PRO bindeapparatet binder stadig to knuder pr. balle (dobbelt knude tilgangen), men den store forandring er at der nu bindes en Deering knude og efterfølgende en McCormick knude. Tidligere var det 2 x Deering knuder.

Opstart af en storballepresser har altid været noget af en mundfuld for enhver PTO kobling. Case IH introducere nu en helt unik opstart af svinghjulet. Alle LB 436 HD pressere er standard med en "mid-shift" transmission som sætter svinghjulet i gang i 2 tempi.

Case IH fortæller at der er flere fordele ved denne opfindelse, for det første er der minimal overbelastning af traktorens PTO, for det andet er presserens kraftoverføringsaksel nu placeret så den har en vinkel i forhold til traktoren, hvilket gør der er meget mindre stress på kraftoverføringsakslen og dermed længere levetid i vente.

- Vi har i denne høst været ude og køre demo med vores nye LB 436 HD pressere, og det har været en fornøjelse at følge strømmen af gode tilbagemeldinger, for det første har 436'eren en nærmest umættelig appetit med enorm høj kapacitet og for det andet kan den bare banke nogle kg i ballerne, fortæller Martin Geert-Jørgensen.