Lyt til artiklen:

Økoårsmøde med fokus på nye afgrøder, bæredygtighed og kerneværdier

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Ambitionen om en endnu stærkere økologisk produktion fyldte godt på årsmødet, hvor 240 deltagere var samlet, skriver L&F i en pressemeddelelse.

Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, udtrykte tilfredshed med de grundlæggende elementerne i landbrugsaftalen. I aftalen er der blandt andet en ambition om at fordoble det økologiske areal frem mod 2030, og det er økologiformanden grundlæggende glad for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det gode er, at det nu står sort på hvidt, at der skal udarbejdes en strategi for, hvordan vi kommer i den retning. For at nå målet skal der være særlig fokus på markedet.

- Vi skal have en strategi for, hvordan vi med en markedsdreven tilgang får fordoblet efterspørgslen, forbruget og eksporten, sådan at det hele hænger sammen, sagde Hans Erik Jørgensen fra scenen.

Økoformand: Derfor forsvinder konventionel husdyrgødning

Se også:

Økoformand: Derfor forsvinder konventionel husdyrgødning

Kåring af årets økoelev

Ti kandidater til Årets Økoelev blev til en vinder i form af Sigrid Eghøj Nielsen, som til daglig går på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Valget faldt på Sigrid Eghøj Nielsen fordi hun, ifølge dommerne, har et fantastisk stort engagement og evnen til at se både fordele og udfordringer i den økologiske produktion.

- Sigrid er opsat på at lave en bæredygtig produktion på en hensigtsmæssig måde. Hun er fremsynet, nysgerrig og har masser af ideer på økologiens vegne, sagde Hans Erik Jørgensen om prisvinderen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andenpladsen gik til Peter Søgård fra Landbrugsskolen Sjælland, mens Årets Bobler blev Michael Petersen fra Agroskolen Hammerum.

- Vanetænkning i økologien skal udfordres

Se også:

- Vanetænkning i økologien skal udfordres

Genvalg til økologiformand

På årsmødet blev Hans Erik Jørgensen genvalgt som formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer uden modkandidater.

Til bestyrelsen blev der valgt tre nye medlemmer i form af Per Bundgaard, Kasper Mejnertsen og Lene Fløe Møller.

Årsmødet blev afholdt på Nordjyllands Landbrugsskole i Nibe.

Økoformand: Vi skal sadle om

Se også:

Økoformand: Vi skal sadle om