Abonnementsartikel

Sundheds- og Ældreministeriet afviste allerede tilbage i starten af oktober sidste år at epidemiloven kunne bruges som gyldig lovgivning til at aflive alle mink.

Under dagens afhøringer i Minkkommissionen blev det tydeligt at spørgsmålet om lovhjemmel i forhold til aflivning af minkene både delvist i de smittede zoner og total aflivning af alle landets mink blev drøftet i september og oktober blandt embedsmændene i de forskellige ministerier - i både i Sundheds- og Ældreministeriet, Miljø- og Fødevareministeriet og Finansministeriet.

Kontorchef Katrine Kaldahl i Sundheds- og Ældreministeriet blev i dag afhørt om forløbet. Retten fremlage en lang række mailkorrespondancer og sms-beskeder, hvor det fremgik, at hjemmel-spørgsmålet ved at benytte epidemiloven var drøftet allerede fra 1. oktober.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.