Lyt til artiklen:

Vision 2050: Løse søer, krølle på halen og ingen kastration

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Kun med visioner og rettidig omhu er vi klar til at møde fremtidens forventninger til os, sagde formand Erik Larsen blandt andet i sin beretning på årsmødet i Landbrug & Fødevarer Gris.

- Vi skal udvikle os. Og vi skal være på forkant og klar til at møde nye forventninger og krav. Derfor er jeg også glad for, at vi er kommet godt i gang med at lave en vision, som ser på måden, vi producerer frem imod 2050, sagde Erik Larsen og takkede både Landsforeningen af Danske Svineproducenter og Danske Svineslagterier, som har været med i arbejdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg sætter stor pris på, at vi som branche har lavet en fælles vision, som alle kan se sig selv i, sagde han blandt andet.

Fremtidsvisionen betyder, at dansk griseproduktion i 2050 skal have stalde, hvor søerne går løse i alle afdelinger, hvor grise har hele haler, og hvor der ikke længere kastreres - men også højere pattegriseoverlevelse.

- Nogle af jer vil se det som en selvfølge. Andre som et stort indgreb fra egne rækker. Men vi tror på, at det kan lade sig gøre. Blandt andet ved hjælp af nye teknologier, som vil komme. Og ny viden, som vi ikke har endnu, sagde Erik Larsen.

- Vores fælles vision 2050 er indarbejdet i Strategien fra Landbrug & Fødevarer Gris, og den har også fokus på at udvikle vores forretning og ruste den til fremtiden. Det handler om øget slagtegriseproduktion og specialproduktioner. Og så handler det om at højne smittebeskyttelsen og reducere PRRS, sagde han.