sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Derfor valgte jeg Dalum

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Abonnementsartikel

Fællesskabet på kostskolen, gode muligheder for videreuddannelse og et spændende skoleforløb, der veksler mellem teori og praksis, er blandt de vigtigste årsager til, at Oliver og Cecilie valgte landbrugsuddannelsen på Dalum Landbrugsskole.

- Jeg har valgt landbrugsuddannelsen, fordi jeg er meget glad for praksisorienteret undervisning. Det er dejligt, at man kan se en mening med det, man laver, siger Oliver Rubæk Mathiesen, der begyndte på landbrugsuddannelsen (EUD) i august.

- Man får bare en rigtig rar følelse og bliver meget mere motiveret, når man kan se, hvad man kan bruge undervisningen til, tilføjer han.

Sammen med klassekammeraterne flyttede han ind på kostskolen på Dalum Landbrugsskoles afdeling i Korinth på Sydfyn. Her findes skolens landbrug med marker, maskiner, køer og får samt et stort hestecenter, som eleverne kan bruge i deres fritid.

- Det er super fedt. Man får et rigtig godt fællesskab med de andre. Man lærer en hel masse, både når man snakker med hinanden indbyrdes, men også i undervisningen, siger Oliver Rubæk Mathiesen.

Vil være dyrlæge

Al den praktiske undervisning foregår på afdelingen i Korinth, men fordi eleverne på EUX-linjen også får undervisning i en række gymnasiale fag, kan de selv bestemme, om de vil bo på kostskolen i Korinth eller Odense.

Cecilie Meier Terndrup vil være dyrlæge og valgte kostskolen i Odense, selvom hun også sætter pris på den praktiske undervisning.

rich-media-2
Cecilie Meier Terndrup har altid gerne villet være dyrlæge. Så det var vigtigt for hende, at uddannelsen til EUX Landmand opfylder de krav, der er til at komme ind på dyrlægestudiet.

- Det er spændende, at jeg kan komme ud i nogle praktikforløb. Det ville jeg ikke kunne, hvis jeg for eksempel havde taget en almindelig STX. Det her med at komme lidt ind på faget og arbejde med alt det praktiske virkede ret godt for mig. Så skal jeg ikke bare sidde på skolebænken de næste tre år, siger Cecilie Meier Terndrup, der går på EUX Landmand.

For hende er det vigtigt, at uddannelsen opfylder de krav, der er til at komme ind på dyrlæge-uddannelsen, men også muligheden for at bo på kostskole spillede en rolle for hendes valg af uddannelse.

- Jeg ville gerne prøve noget nyt og stå på egne ben. Så det, at der er kostskole, og at man kan bo på skolen, virkede interessant, siger Cecilie Meier Terndrup og tilføjer:

- Hvis jeg skal give et godt råd, inden man vælger uddannelse, er det at være nysgerrig. Følg din mavefornemmelse. Hvad føles rigtigt for mig? Kunne jeg godt tænke mig at komme ud at prøve noget praktisk? Så vil den her uddannelse være rigtig god, fordi man kommer ud og prøver en masse nye ting, siger hun.