Lyt til artiklen:

Djursland Landboforening skruer op for mødeaktivitet

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Abonnementsartikel

I begyndelsen af november afholder Djursland Landboforening fire fagmøder, hvor svin, kvæg og markbrug er i fokus.

Der er godt booket op i Djursland Landboforenings mødekalender i begyndelsen af november. I hvert fald afholder foreningen fire møder i begyndelsen af næste måned.

Den 2. november er der fyraftensmøde i Kvægbrugsudvalget, hvor dyrlæge Camilla Eskerod, Kvægdyrlægerne Djursland, vil sætte fokus på goldning og goldkoens pasning for at opnå maksimal ydelse efter kælvning.

Herefter indlæg om fodringsstrategier i goldperioden ved kvægbrugskonsulent Peter K. Møller, Velas, hvorefter bygningsrådgiver Rasmus Kjelsmark Nielsen, Byggeri & Teknik I/S fortæller om staldindretning og dens betydning for en optimal goldperiode for koen, inden der sluttes af med, hvilke faktorer, der påvirker fremstillingspriserne i produktion af mælk.

Dagen efter er det svinene, der er i fokus. Fyraftensmødet om svin inddeles i to blokke, hvor der i første blok er indlæg om udfasning af medicinsk zink, mens anden blok vil omhandle nye vacciner, coccidiose-behandling og sodødelighed.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Blandt andet vil Hanne Maribo, chefforsker ved Seges, fortælle om udfasning af medicinsk zink til fravænnede grise.

De sidste to enslydende møder handler begge om aktuelle planteavlsspørgsmål. Disse finder sted den 4. og 9. november.

Møderne indledes af planteavlskonsulent Lene Lundgaard, som sætter fokus på svampemidler. Balaya var ny i 2021, men virker det? Dernæst stilles der skarpt på, hvad der er tilbage af svampemidler i korn til 2022, og hvor vi er i forhold til resistens i svampemidler.
Planteavlskonsulent Jakob Ulstrup kommer ind på de problematikker, der er opstået efter den store prisstigning på gødning, inden planteavlskonsulent Charlotte L. Udsen blandt andet vil snakke om sortsblandinger, resistens mod ukrudtsmidler og top tre tiltag mod græs.