Lyt til artiklen:

Grimme on tour

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Abonnementsartikel

Grimme RowShow 2021 bevæger sig i uge 43 fra syd til nord i Jylland, og på de fem stop undervejs bliver der mulighed for at se den nyeste teknologi inden kartoffeloptagning.

Vejrer udfordrer optagningen af de sidste kartofler, og det udfordrer også Grimme Skandinavien, der starter deres RowShow 2021 mandag den 25. oktober.

- Specielt i det sønderjyske er der i de sidste dage faldet rigeligt med nedbør, og derfor har det været nødvendigt at flytte adresse, og på mandag kører vi hos Jens Blomgreen, Knorborg Vestervej 6, Rødding. På www.grimme.dk kan man få et overblik over, hvor vi kører resten af ugen, og her kan man også orienterer sig om eventuel aflysning eller adresseændringer, siger Per Rasmussen, Grimme Skandinavien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På samme side kan man også se, hvilke maskiner, der køres med på de forskellige lokationer.

Forskellige maskiner

Samtlige steder bliver der mulighed for at se, hvordan Grimme EVO 290 AirSep frasorterer sten ved hjælp af luft, og samtlige steder demonstreres det nye og kraftige hjultræk på Grimme EVO 280.

Tre steder køres der med den selvkørende Grimme Ventor 4150, der med sine 530 hestekræfter og en tank, der rummer 15 ton kartofler, er flagskibet i programmet af optagere fra Grimme.

Onsdag den 28. oktober når RowShow 2021 til Kjærgaarden i det midtjyske, og her bliver der lejlighed til at se den nye Asa-Lift CropCart i arbejde. Vognen er designet til at transportere kartofler fra optageren og til enten transportvogn eller kule. Den kan samtidig anvendes til at transportere og fylde læggekartofler i læggeren.