Cirka 80 tidligere minkavlere er stadig i choktilstand et år efter nedslagtningen. De står midt i en sorgproces, hvor de har svært ved at finde fodfæste i livet og på arbejdsmarkedet.

Mens afhøringerne i Minkkommissionen ved Retten på Frederiksberg er i fuld gang, og politikere og embedsmænd slås om placering af ansvaret for minkaflivningerne, er en gruppe minkavlere stadig midt i en sorgproces og lider af symptomer, der minder om Post Traumatisk Stress. De har forsøgt sig på arbejdsmarkedet i forskellige jobs, men må efter få dage, uger eller måneder give op. De er ikke mentalt klar til at passe et job.

I starten efter minkaflivningerne lød det ellers i medierne som om jobformidlingen og jobsituationen for avlerne var en succeshistorie: Minkavlerne var kommet i job og videre ovenpå tvangslukningen af deres virksomheder.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.