Lyt til artiklen:

Nordjysk medarbejders løsning udløser pris til Miljøstyrelsen

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Abonnementsartikel

Nordjysk medarbejder fra Miljøstyrelsen modtager en miljøpris for at finde en løsning på, hvordan man holder øje med over 500 målestationer.

Hvordan bevarer man overblikket over 500 målestationer, der ligger spredt ud i landskabet, ofte halvvejs usynlige, skjult af græs, afgrøder og krat? En miljøtekniker i Miljøstyrelsen, Dan Silas Hjøllund, har fundet en løsning, der er så god, at den nu modtager hæder i form af årets Smart-GIS pris fra tech-virksomheden ESRI.

Det skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kørte et rent analogt system med feltskemaer på papir, vi udfyldte i felten. Det blev til mange ringbind med feltskemaer på et år. Jeg tænkte, at der måtte være en smartere måde end ringbindene, fortæller Dan Silas Hjøllund fra Miljøstyrelsen.

Siden 2015 er antallet af feltstationer, der målervandstand i vandløb, steget fra 400 til 500. Derfor var det nødvendigt med en digital løsning, der kunne give overblik over enhederne.

I 2018 kunne Dan Silas Hjøllund og hans kollegaer præsentere første version af styringssystemet, der går under navnet STOF-LOG 3. Her får medarbejderen nu for hver prøvestation mulighed for at tilgå alle relevante og praktiske oplysninger om stationen og dens historik på mobiltelefonen.

Og det er altså denne løsning, som Dan Silas Hjøllund har modtaget Smart-GIS-prisen for.