Abonnementsartikel

Agro Business Park har for fjerde gang afviklet sin innovationskonkurrence, som har flere succesfulde virksomheder ”på samvittigheden” – vinderen offentliggøres ved Agromek-åbningen

De står mere end penge på spil, når det i forbindelse med åbningen af Agromek også afsløres, hvem der har vundet Agro Business Parks innovationskonkurrence.

Der er i år særligt mange, der har sendt et forslag ind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der har været en helt fantastisk interesse for konkurrencen i år, og vi har modtaget 23 rigtig gode og spændende projektforslag, hvoraf flere er mere eller mindre klar til at blive søsat med det rette spark bagi, siger direktør Lars Visbech Sørensen, Agro Business Park.

- Alt tyder således på, at vi igen i år via vort netværk og tilgang til risikovillig kapital vil være med til at kunne udvikle tre til fem virksomheder til gavn for sektoren og det danske samfund – som en direkte konsekvens af konkurrencen. Nøjagtig som i de forgangne år, hvor konkurrencen er blevet afholdt, lyder det optimistisk fra innovations-direktøren.

Det er fjerde år, innovationskonkurrencen gennemføres, og den er målrettet personer med en vidensbaseret og agrorelateret idé. Konkurrencens hovedpræmie er 50.000 kroner, men samtidig kan konkurrencen være startskuddet til at få realiseret en god idé. Ud over den kontante pengepræmie tilbydes deltagerne i konkurrencen nemlig også kompetent sparring af rådgivere i Agro Business Park og fra dommerpanelet, således at idéen kan udvikles optimalt og forhåbentlig blive en kommerciel succes.

- De tre tidligere innovationskonkurrencer har allerede flere succesfulde virksomheder ”på samvittigheden”, heriblandt Sorbisense og ConTerra, ligesom konkurrencerne har resulteret i flere patenter, som er blevet afsat til eksisterende virksomheder. Så konkurrencen gør en forskel, konkluderer Lars Visbech Sørensen.

Innovationskonkurrencen finder sted i et samarbejde med Østjysk Innovation A/S, Region Midtjylland og Grundfos.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dommerkomitéen består af Lars Visbech Sørensen, Agro Business Park, Lars Stigel, Østjysk Innovation, Mads Prebensen, Grundfos, Leif Nielsen, Landbrugsrådet, Niels Bech Lauersen, Væksthus Midtjylland samt Hans Hansen, Dan-Corn.