Lyt til artiklen:

Fodring og strøning er blevet nemmere på landbrugsskole

00:00
Hastighed: ???x
02:01

Abonnementsartikel

Kjærgaard Landbrugsskole i Bramming har fået leveret en RMH 20 BS Vertikal mikser med strøer og en Volvo L30 læsser med udstyr af CM Maskinfabrik.

Klaus Matzen, driftsleder af landbrugsskolens malkebesætning på 180 SDM køer, fortæller, at blanderen lever fuldt ud op til forventningerne og letter arbejdet i stalden.

Fuldfoderblanderen afløser en gammel Trioliet, der var slidt op, fortæller driftslederen. Malkestalden har udvidet besætningsstørrelsen og bygget en velfærdsstald med dybstrøelse - her indgår fuldfodervognen som en del af opgraderingen af foder- og strøudstyret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den vertikal mikser med monteret strøer har stor kapacitet og kan selv ved lave omdrejninger kaste strøelse 17-20 meter uden problemer, fortæller Tom Hollænder fra CN Maskinfabrik.

- Maskinen er meget brugervenlig med styreboks i kabinen og meget lydløs i forhold til andre strøer, vi har prøvet fortæller Klaus Matzen.

RMH Vertikal 20BS kræver væsentligt mindre trækkraft end tidligere fodervogn, så landbrugsskolen ser også et mindre dieselforbrug.

rich-media-2
Volvo læsseren. Pressefoto.

Lang levetid

- Traktoren foran blandevognen er 100 hk Case uden turbo, og der er ingen problem med at trække blander og blæser. Blandevogn er med 3CR12 stål, så holdbarheden på snegl og kar er stor. Det er det princip, som man bruger i RMH SELF og som giver en lang levetid på maskine. Blandevogn er med Cowconnect vejesystem, fortæller Tom Hollænder.

- Volvo 30 L er Klaus Matzen også meget godt tilfreds med - alt fungerer rigtig godt, som det altid gør i en Volvo læsser, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kabinepladsen er en af de punkter Klaus Matzen fremhæver som rigtig god.

- Med aircon i kabinen er det også til at være i kabinen i varme tider på året, siger han.

Landbrugsskolen har tre fuldtidsansatte i stalden, mens eleverne hjælper til med at veje og måle foder, hjælper til ved malkning og kommer i stalden i undervisning omkring blandt andet sundhed hos køer og kalve.

rich-media-4
Halmblæseren/støren kan kaste halmen cirka 17-20 meter ind i dybstrøelsesboksen. Pressefoto: CN Maskinfabrik.