Lyt til artiklen:

Nyeste Claas-traktorer i undervisningen

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Abonnementsartikel

Et samarbejde med Traktor Høst giver eleverne på JU Århus de nyeste Claas traktorer i undervisningen.

I en ny tre-årig aftale mellem Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, også kendt som JU, og Traktor Høst kan eleverne nu hvert år se frem til at få tre nye Claas traktorer til undervisningen, skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at aftalen er langsigtet. Vi ved, hvad vi har, og hvad vi får de næste tre år, fortæller faglærer Max Frederiksen fra JU Århus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I august fik skolen leveret en AXION 830 CMATIC, en ARION 660 CMATIC og en ARION 530 HEXASHIFT. Et samarbejde med Traktor Høst i Hinnerup betyder, at skolen hvert år i august bytter de tre Claas traktorer til tre nye Claas traktorer, så eleverne hele tiden er opdateret med den nyeste teknologi. Aftalen løber i tre år.

Max Frederiksen ser aftalen som en stor bonus for skolen.

- Vi er hele tiden opdateret med den nyeste teknologi, og det, der rør sig, får eleverne i hænderne med det samme, fortæller han og fortsætter:

Tiltrække nye elever

- Det er vigtigt, at eleverne bliver undervist i den nyeste teknologi, fordi det er det, de møder i branchen, og det, der forventes, at de kender, når de skal ud i den virkelige verden.

Derudover kan tre nye traktorer også være med til at tiltrække elever til skolen, som gerne vil det professionelle landbrug, mener han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traktorerne skal bruges i undervisningen på JU Århus' skolelandbrug, Bredballegård, hvorfra 20-30 elever hvert år bliver færdige på maskinføreruddannelsen.

De tre nye traktorer bruges i tre trin i undervisningen.

- Først tager vi fat i det helt basale traktortekniske, hvor eleverne lærer, hvordan de styrer frem og tilbage og hvordan de bruger POWERSHIFT. Trin to omhandler GPS-delen, og i det sidste trin bliver eleverne bekendt med tildelingskort, overførsel af filer til terminalen osv. fortæller Max Frederiksen.

Traktorerne er blevet taget godt imod af skolen elever.

- Siden de kom, har der ikke været mange timer, hvor der ikke har siddet en elev oppe i dem, fortæller Max Frederiksen.