Lyt til artiklen:

JU Århus får glæde af nye Claas traktorer

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Abonnementsartikel

I en ny tre-årig aftale mellem Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, også kendt som JU, og Traktor Høst kan eleverne nu hvert år se frem til at få tre nye CLAAS traktorer til undervisningen.

I august fik skolen leveret en AXION 830 CMATIC, en ARION 660 CMATIC og en ARION 530 HEXASHIFT. Et samarbejde med Traktor Høst i Hinnerup betyder, at skolen hvert år i august bytter de tre CLAAS traktorer til tre nye CLAAS traktorer, så eleverne hele tiden er opdateret med den nyeste teknologi. Aftalen løber i tre år, skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at aftalen er langsigtet. Vi ved, hvad vi har, og hvad vi får de næste tre år, fortæller faglærer Max Frederiksen fra JU Århus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er hele tiden opdateret med den nyeste teknologi, og det, der rør sig, får eleverne i hænderne med det samme, fortæller han og fortsætter:

- Det er vigtigt, at eleverne bliver undervist i den nyeste teknologi, fordi det er det, de møder i branchen, og det, der forventes, at de kender, når de skal ud i den virkelige verden. Derudover kan tre nye traktorer også være med til at tiltrække elever til skolen, som gerne vil det professionelle landbrug.

Traktorerne skal bruges i undervisningen på JU Århus' skolelandbrug, Bredballegård, hvorfra 20-30 elever hvert år bliver færdige på maskinføreruddannelsen.