Lyt til artiklen:

LandboUngdom og Easyfood sætter fokus på madens rejse

00:00
Hastighed: ???x
02:32

Når du sætter tænderne i et pølsehorn fra virksomheden Easyfood, foretrækker virksomheden at kunne fortælle dig, at pølsen og de øvrige råvarer er baseret på danske råvarer. Så nemt er det desværre ikke, for selvom der går 2000 tons pølser til Easyfoods årlige produktion af pølsehorn, er det ikke nemt at indgå aftaler, der sikrer, at råvaren ikke har været uden for landets grænser undervejs til endestationen.

Skriver VBF Medier på deres blog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For vores mulige leverandører kan det for nogle være for store mængder at skulle garantere levering af. For andre er det for små mængder til at, at der kan laves særhensyn i den ekstremt komplicerede logistik, der ligger bag, før varen er leveret hos os, siger Flemming Paasch, direktør og ejer af Easyfood.

Det er blandt årsagerne til, at Easyfood er gået sammen med LandboUngdom for at skabe en debat om madens rejse fra råvare til spisebord.

- Vi er langt fra tidligere tider, hvor maden var noget man lavede selv eller fik fra naboen. Vi har skabt et sindssygt kompliceret system, som kan være svært at gennemskue selv for os, der arbejder i det til dagligt. Derfor har vi lavet et arrangement, der forhåbentlig gør os alle klogere på råvarers rejse fra jord til bord og skaber grobund for et bredere samarbejde mellem aktører i fødevaredanmark, siger Flemming Paasch.

Landboungdom samarbejde

I LandboUngdom ser Jacob Kloster, formand i region Vejle LandboUngdom sig som den fremtidige generation i landbruget, som skal producere fremtidens fødevarer.

rich-media-2
Jacob Kloster formand i region Vejle LandboUngdom. Pressefoto: VBF Medier.

- Danske landmænd producerer fødevarer af allerhøjeste kvalitet, og danske fødevarer har et godt brand ude i verden. For os er det vigtigt at hele værdikæden bidrager til, at danske fødevarer bliver ved med at være en eftertragtet vare i hele verden, også i fremtiden, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at krav fra både danske og udenlandske forbrugere ændrer sig hele tiden.

- Derfor er det vigtigt, at vi samarbejder på tværs af hele forsyningskæden, så vi også i fremtiden kan levere det forbrugerne efterspørger. De ting vil vi sammen med Easyfood gerne sætte fokus på torsdag d. 28. oktober, siger Jacob Kloster.

Arrangementet af Landboyngdom og Easyfood finder sted:

HVOR Albuen 82, DK- 6000 Kolding
HVONÅR: 28. Oktober 2021, kl. 17.00-21.00
TILMELDING: På mail: bodil.kampmann@easyfood.dk