Abonnementsartikel

Det står godt til med åbenhed, troværdighed, service og kommunikation i Miljøstyrelsen. Derimod halter det med timing og fremsynethed.

Det fremgår i hvert fald af det nye Service- og visionsregnskab for 2008, som Miljøstyrelsen netop har udsendt en pressemeddelelse om.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grundladet for Miljøstyrelsens rating er baseret på brugerundersøgelser.

Er det nemt at finde opdateret information på Miljøstyrelsens hjemmeside? Er vi fremsynede og nytænkende, når der laves nye miljøindsatser? Og er sagsbehandlingstiderne ok? Sådan lyder nogle af de spørgsmål, som over 1500 af Miljøstyrelsens brugere har fået ind i deres mail-postkasse.

- Et godt samarbejde med vores omverden er alfa og omega, hvis vores miljøindsats skal bære frugt. Derfor er jeg en stor tilhænger af målinger, så vi kan få at vide sort på hvidt, hvor vores samarbejdspartnere synes, vi gør det godt, og hvor det halter, siger Ole Christiansen, direktør i Miljøstyrelsen.

Der blev udarbejdet et lignende Service- og visionsregnskab i 2005, så der nu kan ses en udvikling.

Miljøstyrelsens brugere er ret tilfredse med den kommunikation, som de får via hjemmeside, breve og telefonopkald. Også troværdigheden er i top - karaktererne går fra 3,2 til 3,6 af 4 som topkarakter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er meget glad for, at vi ligger rigtig flot med hensyn til troværdighed, for som offentlig styrelse er det helt centralt, at folk faktisk tror på det, vi siger og gør. Derimod er jeg ikke særlig stolt af, at vi får middelmådige karakterer for vores timing og fremsynethed. Det er noget, vi skal hanke op i.